Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023

Χρ. Γεωργίου: «Σκοτάδι, αδιαφορία, ψέμματα, υποσχέσεις, ανευθυνότητα»


Διαβάστε την ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου Αλμωπίας Χρήστου Γεωργίου:

Φίλες και φίλοι δεν με έχετε συνηθίσει να ανεβάζω κάτι ανάλογο αλλά δεν πάει άλλο με την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην Τ.Κ. Γαρεφείου απο όπου κατάγομαι και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά αλλά και στο σύνολο του Δημου μας.

Σκοτάδι, αδιαφορία, ψέμματα, υποσχέσεις, ανευθυνότητα.

Όλα παραμελλημένα και αφημμένα στην τύχη τους.

Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα της κεντρικής πλατείας του Άνω & κάτω Γαρεφείου που επικρατεί, τουλαχιστον τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς και σε σημεία που υπάρχουν χαμηλά φωτιστικά για τα οποία είναι υπεύθυνος ο Δήμος Αλμωπίας και η σημερινή διοίκηση.

Ενώ έχουν ενημερωθεί απο εμενα ως Δημοτικός Σύμβουλος, απο την Πρόεδρο της Τ.Κ. αλλα και προφορικά απο πολίτες και συγχωριανούς.

Είναι η αφορμή για να αναφέρω μια σειρά απο βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως πολιτες με την αρχή ανάληψης των καθηκόντων αυτής της Δημοτικής Αρχής και της συνδιοικούσας επι ενάμιση χρόνου του κ. Παρούτογλου.

Μάλιστα επειδή έχω αναφερθεί για όλα αυτά μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου και δεν έχω εισακουστεί ούτε έχω πάρει απαντήσεις, αποφάσισα να αναδεικνύω προβλήματα που όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί σε όλο το εύρος του Δήμου μας.

Πρώτον, για να έχουν καλύτερη εικόνα οι πολίτες για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Δεύτερον, μπας και μέσα απο αυτήν την δημόσια έκθεση των προβλημάτων ευαισθητοποιηθούν οι διοικούντες.

Και τρίτον για να μπορεί ο καθένας να συγκρίνει και να κρίνει το έργο που έχει παραχθεί εώς σήμερα, αρχικά απο την συνδιοίκηση Μπάτση- Παρούτογλου και έπειτα αποκλειστκά της Διοικησης του σημερινού Δημαρχου.

Δυστυχώς για εσάς κύριοι και εμείς εδώ ζούμε, όπως και οι πολίτες του Δήμου, που δεν φταίνε σε τίποτα να στερούνται τα βασικά λόγω της αδιαφορίας και της ανικανότητας σας.

Και για να μην πεί κανείς οτι δεν υπάρχει πρόταση.

Προτείνω: Αρχικά ενίσχυση με προσωπικό ηλεκτρόλογων, προγραματισμός και καταγραφή των προβληματικών και χαλασμένων φωτιστικών για την συντήρηση τους με πρόγραμμα και συνεργασία με κάθε εκλεγμένο Πρόεδρο των Τ.Κ. και όχι επιλεκτικά και χωρίς πρόγραμμα. Ακριβής σύχρονη μελέτη, βάσει των καταγεγραμένων αναγκών για αναλώσιμα υλικά αλλά και για φωτιστικά.

Επίσης ενημερώνω ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή του κ. Μπίνου είχε καταθέσει προμελέτη με την προεκτίμηση αμοιβής του έργου για την αντικατάσταση όλων των χαμηλών φωτιστικών σε καινούργια , αυτόνομα ενεργειακά. Ένα τεράστιο έργο του οποίου η αποπληρωμή θα προέκυπτε απο την εξοικονόμιση ενέργειας που έφτανε το ύψος του 70 % ενώ μέσα σε μια επταετία απο την εγκαταδταση και λειτουργίας τους ειχε μελετηθεί ότι θα αποπληρωνόταν η δανειακή χρηματοδότηση που έτρεχε μέσα απο το Τ.Π&Δ.

Το κόστος ρεύματος που θα γλίτωνε ο Δήμος Αλμωπίας με αυτό το μέτρο θα ήταν τεράστιο και θα δινόταν λυση σε ένα τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει χρόνια τους πολίτες, τον Δημο Αλμωπίας,το εργοτάξιο και τους υπαλληλους.

Θεωρώ ότι σε μια εποχή που η ενεργειακή & η οικονομική κρίση είναι μείζον ζήτημα αυτός ο πολιτικός σχεδιασμός για αυτό το θέμα θα ήταν χρήσιμος.

Με εκτίμιση και σεβασμό...

Γεωργίου Χρήστος

Δημοτικός Σύμβουλος της Δ.Π. Αλμωπία της Καρδιάς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News