Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

Κρεμώδεις γαρίδες με παρμεζάνα και σκόρδο


Έτοιμες σε λιγότερο από 10 λεπτά

Υλικά

- 500 γρ. γαρίδες

- Αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο

- 6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου

- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος

- 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκια τριμμένη παρμεζάνα

- 2 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώστε τις γαρίδες και τις τηγανίστε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν και να γίνουν ροζ. Μεταφέρετε τις γαρίδες σε ένα μπολ και αφήστε τις στην άκρη.

Βήμα 2

Λιώστε το βούτυρο στο ίδιο τηγάνι. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα, ρίξτε το λευκό κρασί ή το ζωμό και αφήστε το να μειωθεί στο μισό, ενώ ξύνετε τυχόν κομμάτια από τον πάτο του τηγανιού.

Βήμα 3

Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή-μέτρια, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση σας.

Βήμα 4

Προσθέστε την παρμεζάνα και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει απαλά για ένα λεπτό ακόμη περίπου μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.

Βήμα 5

Προσθέστε ξανά τις γαρίδες στο τηγάνι και πασπαλίστε με τον μαϊντανό. Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι, αν χρειάζεται.

Βήμα 6

Σερβίρετε πάνω από ζυμαρικά, ρύζι ή λαχανικά στον ατμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News