Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Φτιάχνουμε σπιτική κέτσαπ σε 10 λεπτά


Το ξέρεις ότι όταν τρως κέτσαπ γεύεσαι και τις τέσσερις βασικές γεύσεις; Γλυκό, πικρό, αλμυρό και ξινό. Δυστυχώς, όμως η κέτσαπ δεν είναι από τις πιο υγιεινές επιλογές που μπορούμε να κάνουμε, εξαιτίας της μεγάλης περιεκτικότητας της σε ζάχαρη και αλάτι. Ευτυχώς, όμως, σου έχουμε την τέλεια συνταγή για σπιτική κέτσαπ χωρίς ζάχαρη έτοιμη σε 10 μόνο λεπτά.

Υλικά για τη σπιτική κέτσαπ

- 400 γρ. πελτέ ντομάτας

- 80 γρ. χουρμάδες ή 55 γρ. μέλι

- 100 ml μηλόξιδο ή λευκό ξύδι

- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

- 1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη

- 1 γαρύφαλλο

- 1/4 κ.γ. κανέλα

- 1/8 κ.γ. πιπέρι καγιέν

- 1 κ.γ. αλάτι (αν ο πελτές έχει αλάτι βάζουμε λιγότερο)

Εκτέλεση

Μετατρέπεις τους χουρμάδες σε πάστα (όχι πηχτή) αναμειγνύοντας με βραστό νερό και λιώνοντας με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια βάζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζεις σε σιγανή φωτιά για 8 με 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Αν τη θέλεις πιο αραιή προσθέτεις λίγο βραστό νερό. Αν τη θέλεις πιο λεία μπορείς να την χτυπήσεις στο μούλτι. Διατηρείται στο ψυγείο 3-4 εβδομάδες. Κάθε κουταλιά της σούπας έχει μόλις 15 θερμίδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News