Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Δήμος Πέλλας - Γρ. Στάμκος: «Λαϊκισμός ή υπευθυνότητα» το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών


Την φράση «πολύ σκληρός για να πεθάνει», την έχει κάνει πράξη αρκετές φορές έως σήμερα στον πολιτικό του βίο ο Γρηγόρης Στάμκος.

Ο Δήμαρχος Πέλλας, που εκλέχθηκε για πρώτη φορά το 2010, έχει καταφέρει να έχει μόνο νίκες στο ενεργητικό του, γεγονός που του δίνει ένα σαφές προβάδισμα στην κούρσα της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου.

«Ήρθε η ώρα της αληθινής αναμέτρησης» δήλωσε χθες, θέτοντας ως ορόσημο το τέλος των Βουλευτικών εκλογών και το σχηματισμό Κυβέρνησης.

«Πλέον, πρωταγωνιστής του πολιτικού ενδιαφέροντος είναι ο Δήμος μας και η επόμενη διοίκησή του», πρόσθεσε στη δήλωσή του.

Όλο το προηγούμενο διάστημα οι υπόλοιποι υποψήφιοι και ιδιαίτερα ο Στάθης Καστερίδης και ο Στάθης Φουντουκίδης έκαναν τον περισσότερο «θόρυβο», ανακοινώνοντας διάσπαρτους υποψήφιους και διοργανώνοντας διάφορες εκδηλώσεις.

Το ίδιο διάστημα ο Γρηγόρης Στάμκος έμοιαζε αδρανής. Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν, ξέρουν καλά τον τρόπο λειτουργία τους και δεν έπεσαν από τα σύννεφα όταν εν μία νυκτί ανακοίνωσε 120 υποψηφίους μαζί. Είναι γεγονός, ότι ήταν μία πολιτική κίνηση, που κέρδισε τις πολιτικές εντυπώσεις.

Ο νυν Δήμαρχος είναι ίσως ο μόνος σχεδόν σίγουρος μονομάχος της δεύτερης Κυριακής, με τους Στάθη Καστερίδη και Στάθη Φουντουκίδη να παλεύουν για να περάσουν στο δεύτερο γύρο. Και οι δυο καταγράφουν μια συγκεκριμένη δυναμική και αισιοδοξούν για ένα θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, γνωρίζουν καλά από τις προηγούμενες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις, ότι ο νυν Δήμαρχος δεν είναι εύκολος αντίπαλος και έχει την παράσταση νίκης με το μέρος του.

Το βέβαιο είναι ότι ο Γρηγόρης Στάμκος με την ομάδα που σχηματίζει, δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος. Μάλιστα, έθεσε και το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου: «Θέλουμε λαϊκιστές που μηδενίζουν την πραγματικότητα και υπόσχονται ό,τι μας χαϊδεύει τα αυτιά ή υπεύθυνους ανθρώπους που δρουν με μοναδικό κριτήριο το κοινό καλό; Θέλουμε πειράματα που κοστίζουν ή "Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε";». Στο τέλος της πρώτης ουσιαστικά προεκλογικής του ανακοίνωσης, ο κ. Στάμκος δήλωσε αναφερόμενος στην ανακοίνωση υποψηφίων του: «Είναι ο πυρήνας μιας μεγάλης ομάδας που θα οδηγήσει στην εκλογική νίκη απέναντι στους αλαζόνες που έχουν δήθεν εκλεγεί από πέρυσι».

1 σχόλιο:

  1. Πολύ σκληρός για να σβήσει έτσι ο Σταμκος, όσο για τους άλλους δύο συνονόματους έχει ο Θεός βλέπουν τα πανηγύρια τους στα πανηγύρια ο κόσμος και γελάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News