Σερβίρετε με τραγανό ψωμί και συνοδέψτε με παγωμένο ουζάκι
Υλικά
- 750 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
Βήμα 3
Ρίξτε το κρασί στο μείγμα ντομάτας κ αι σιγοβράστε μέχρι τα υγρά να μειωθούν κατά το ήμισυ, περίπου 5 λεπτά. Ανακατέψτε τη σάλτσα ντομάτας στο μείγμα κρασιού και σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό, περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 4
Απλώστε το μείγμα ντομάτας στη βάση ενός πυρέξ, τοποθετήστε από πάνω τις γαρίδες και πασπαλίστε ομοιόμορφα με φέτα.
Βήμα 5
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι οι γαρίδες να είναι έντονα ροζ εξωτερικά και το κρέας να μην είναι πλέον διαφανές στο κέντρο, περίπου 10 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News