Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

Σπιτική πορτοκαλόπιτα


Με αρωματικό σιρόπι κανέλας και πορτοκαλιού

Υλικά

- 1 πακέτο φύλλο κρούστας

- 3 πορτοκάλια

- 5 αυγά

- 220 γρ. γιαούρτι

- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

- 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη

- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ

- Για το σιρόπι: 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη, 1 1/2 φλ. τσαγιού νερό, 1 κ. γλ. κανέλα αλεσμένη, 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ανακατέψτε 2 φλιτζάνια ζάχαρη, νερό και κανέλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Στύψτε το χυμό πορτοκαλιού και προσθέστε τα μισά πορτοκάλια. Φέρτε σε βρασμό και βράστε δυνατά για 8 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει όσο ετοιμάζετε το κέικ.

Βήμα 2

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί.

Βήμα 3

Σκίστε κάθε φύλλο σε κομματάκια και στοιβάξτε τα στο ταψί. Αφήστε τα τεμαχισμένα φύλλα να στεγνώσουν λίγο, ενώ ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Κόψτε 1 πορτοκάλι στη μέση και κόψτε το 1 μισό σε πολύ λεπτά μισοφέγγαρα για να γαρνίρετε το γλυκό. Ξεφλουδίστε και στύψτε σε χυμό τα υπόλοιπα 2 1/2 πορτοκάλια.

Βήμα 4

Συνδυάστε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπλέντερ ή σε ένα επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε τα σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 2 λεπτά. Ρίξτε το μείγμα πορτοκαλιού και αυγών πάνω από τα τεμαχισμένα φύλλα στο ταψί. Ανακατέψτε απαλά τα πάντα για να διασφαλίσετε ότι το μείγμα αυγών είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο. Γαρνίρετε το γλυκό με τις φέτες πορτοκαλιού.

Βήμα 5

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα η κορυφή και να σταθεροποιηθεί η γέμιση, περίπου 45 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και περιχύστε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Αφήστε το στην άκρη για τουλάχιστον 1 ώρα, μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του σιροπιού. Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News