Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

«Καρφιά» Θ. Τζάκρη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: «Να κατέβουν στις μεγάλες Περιφέρειες οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ»


Αποφασίστηκε ο οδικός χάρτης για την διαδικασία εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ψηφοφορία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η πρόταση που πέρασε προβλέπει πως το Διαρκές Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου και οι δύο γύροι των εκλογών να διενεργηθούν στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου, αποσκοπώντας στο να έχουν τελειώσει οι σχετικές διαδικασίες και το κόμμα να «προλάβει» τη ΔΕΘ, έχοντας ήδη νέο πρόεδρο.

Αποστάσεις από όλες τις υποψηφιότητες για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει η Θεοδώρα Τζάκρη. Η Βουλευτής Πέλλας είχε την εκδηλώσει ανοιχτά την άποψή της, ότι πριν απ' την εκλογική αναμέτρηση οι υποψήφιοι θα πρέπει να ξεδιπλώσουν τις πολιτικές θέσεις, τη στρατηγική τους και το σχέδιό τους. Όπως είπε, θα πρέπει να συζητήσουμε με την ίδια την κοινωνία, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο μετά από μία μεγάλη ήττα.

Σχολιάζοντας αυτούς που θεωρούν ότι μέχρι τη ΔΕΘ και πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα πρέπει να έχει εκλεγεί ο νέος Πρόεδρος, η κ. Τζάκρη δήλωσε με νόημα τα εξής: «Αυτό είναι προσχηματικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει Πρόεδρο της Κ.Ο. τον Σωκράτη Φάμελλο ο οποίος μπορεί με μεγάλη επάρκεια να μας εκπροσωπήσει στη ΔΕΘ. Εγώ έκανα και μία άλλη πρόταση ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων της αυτοδιοίκησης. Οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι 4-5 έως τώρα και μπορεί να είναι και περισσότεροι, ενόψει αυτών των κρίσιμων αναμετρήσεων, να μπούνε οι ίδιοι επικεφαλής στις μεγάλες Περιφέρειες, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Άλλωστε, αυτοί που κατεβαίνουν ως Πρέοδροι είναι δυνητικά Πρωθυπουργοί και κάνουν μεγάλο γκελ στην κοινωνία, είναι πολύ αναγνωρίσιμοι και θα βοηθήσουν το κόμμα σε μια δύσκολη συγκυρία. Έτσι, αντί να μας πούνε οι δημοσκοπήσεις ποιος έχει μεγαλύτερη απήχηση, θα μας το πει η ίδια η κοινωνία».


Θ. Τζάκρη: Δεν βλέπει με καλό μάτι την Αχτσιόγλου;

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα αντιμετωπίσει η Θεοδώρα Τζάκρη την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Και αυτό, γιατί όπως είναι γνωστό, η κ. Αχτσιόγλου έχει καταγωγή από τα Γιαννιτσά και σίγουρα θα στρέψει το βλέμμα της στην περιοχή μας και θα επιδιώξει ισχυρά ποσοστά στην Πέλλα στις εσωκομματικές εκλογές.

Το ζήτημα είναι, αν σε αυτή της την επιδίωξη θα έχει σύμμαχο ή αντίπαλο την κ. Τζάκρη, η οποία είναι ισχυρή στην περιφέρεια στην οποία εκλέγεται εδώ και χρόνια και απέδειξε ότι κρατά τη δυναμική της.

Στη "γραμμή" Πολάκη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τις προηγούμενες μέρες κατά των γρήγορων διαδικασιών είχε εκφραστεί και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος διατηρεί ισχυρούς πολιτικούς δεσμούς με την Θεοδώρα Τζάκρη.

Όπως δήλωσε ο κ. Πολάκης στην ομιλία του «για μένα παρουσιάζεται ως μονόδρομος η σύγκληση συνεδρίου μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, στο οποίο θα εκτεθούν όλες οι απόψεις και θα ληφθούν οι συλλογικές αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος. Εννοείται ότι το Συνέδριο θα εκλέξει νέα Κ.Ε., νέα Π.Γ και νέο Γραμματέα και θα δρομολογήσει τη διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου από τη βάση. Δεν είναι δυνατό να κάνουμε το αντίστροφο, δηλαδή πρώτα να εκλέξουμε το πρόσωπο που θα ηγηθεί του κόμματος και μετά να αποφασίσουμε το πολιτικό πλαίσιο που αυτός ή αυτή θα κληθεί να εφαρμόσει και να υπηρετήσει».

Σημείωσε επίσης ότι «αν ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και βέβαια υπάρξει απόφαση του συνεδρίου που να περιλαμβάνει τους άξονες τους οποίους ανέπτυξα παραπάνω, τότε ναι, είναι ανοιχτό για εμένα να θέσω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του κόμματος».


Θεοδώρα Τζάκρη για Περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας;

Ταυτόχρονα με όλα αυτά, θυμίζουμε ότι ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 Χρήστος Γιαννούλης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και αναζητείται άλλη υποψηφιότητα για να τεθεί απέναντι στον εν ενεργεία Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Πριν την εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ακουστεί πως δεν αποκλείεται η Θεοδώρα Τζάκρη να είναι αυτή που θα σηκώσεις στους ώμους της αυτόν τον δύσκολο ρόλο. Ωστόσο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις κάτι τέτοιο δεν φαντάζει πιθανό.

Ίσως, εκεί να αποσκοπούσε και η πρότασή της, να τεθούν επικεφαλής στις μεγάλες Περιφέρειες οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ, ρίχνοντας με αυτόν τον τρόπο τα... καρφιά της.

 

1 σχόλιο:

  1. Πολύ νωρίς ξεκίνησε για να πηδήξει από το καράβι που βουλιάζει κανονίστε εκεί στο ΠΑΣΟΚ να δώσετε συγχωροχαρτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News