Σάββατο 5 Αυγούστου 2023

Δήμος Πέλλας: «Κατρακύλα Καστερίδη για στρατόπεδα και μνημόνια»


Ανακοίνωση του συνδυασμού του Γρηγόρη Στάμκου

Φαίνεται ότι η αντιπολιτευτική γραμμή που διάλεξε ο κ. Καστερίδης, πάνω από ένα χρόνο τώρα, τον οδηγεί όλο και πιο χαμηλά στο βούρκο της βιτριολικής δημαγωγίας.  Να τον αγνοήσουμε ή να απαντάμε δημόσια σε κάθε φληνάφημά του; Όσο υπάρχει έστω και ένας πολίτης που μπορεί να ξεγελαστεί, θα κάνουμε το δεύτερο.  Αυτή τη φορά το θέμα είναι τα στρατόπεδα.

Ο Καστερίδης  λέει ότι ακόμα κι αν ήταν παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο (γιατί άραγε έλειπε;), δεν θα ψήφιζε την πολεοδόμηση των στρατοπέδων, γιατί  δήθεν "δεν θέλει να καταδικάσει την πόλη στην συνεχόμενη καταστροφή πρασίνου και να υπογράψει ένα χειρότερο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας".

Πως χωράνε τόσα ψέματα σε μια πρόταση;

Πρώτα απ'όλα, την ψήφισε!

Όταν πράγματι πετύχαμε το 2021 -όχι μόνο εμείς ως δημοτική αρχή, ο Δήμος μας ολόκληρος -να κλείσουμε επιτυχώς το θέμα που λίμναζε για περισσότερα από είκοσι χρόνια, ο Καστερίδης και η παράταξή του ψήφισε υπέρ της πολεοδόμησης (Απόφ.Δ.Σ. 68/2021).

Τώρα το ξέχασε γιατί θέλει να γίνει δήμαρχος...

Έπειτα, η "συνεχόμενη καταστροφή πρασίνου". Προσέξτε, ο προτεινόμενος  συντελεστής δόμησης στο στρατόπεδο Καψάλη είναι 0,10. Από τα 80 στρέμματα, για παράδειγμα, του στρατοπέδου Καψάλη μπορούν να κτιστούν μόλις 3500 τετραγωνικά μέτρα. Από το φτωχό αλσύλλιο που υπάρχει σήμερα, θα έχουμε πολύ περισσότερο πράσινο στην τελική διαμόρφωση! Και κάτι ακόμα! 50% του στρατοπέδου είναι προστατευόμενη περιοχή από το Υπουργείο Πολιτισμού -είναι τα οθωμανικά κτίρια που θα αξιοποιήσουμε επιτέλους. Σίγουρα χωράει ένας υπέροχος κινηματογράφος και αίθουσες εκδηλώσεων.

Τόση καταστροφή πια, κύριε Καστερίδη!

Συνεχίζει όμως ακάθεκτος: Έτσι είναι οι κατηφόρες, είναι δύσκολο να σταματήσεις! Λέει ο Καστερίδης «Σε μια τόσο επιζήμια απόφαση δεν καταφέρατε να σας παραχωρηθούν ούτε τα οικόπεδα δίπλα από τα στρατόπεδα, ώστε επιτέλους να λυθεί το ιδιοκτησιακό που ταλαιπωρεί τους δημότες σας πάνω από 50 χρόνια".

Εδώ αναρωτιέται κανείς, μήπως δεν ξέρει το θέμα και απλώς κάνει λάθος;  Να θυμίσουμε στους αναγνώστες ότι ο Καστερίδης έχει ηγηθεί της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και αποκλείεται να μην γνωρίζει ότι τα εκτός στρατοπέδου, αλλά σε πολεοδομημένη έκταση, οικόπεδα χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας (όπως ακριβώς συμβαίνει με τα όμορα οικόπεδα στο στρατόπεδο Φιλιππάκου) μπορούν να τακτοποιηθούν με τον Ν.5024/23 και οι ιδιοκτήτες τους να αποκτήσουν τίτλους, καταβάλλοντας έως και 80% μειωμένη την αντικειμενική τους αξία.

Να μας "παραχωρηθούν τα οικόπεδα δίπλα από τα στρατόπεδα", κύριε Καστερίδη;

Να παραχωρηθούν στο Δήμο Πέλλας;

Μήπως να απαλλοτριώσουμε και το Νομισματοκοπείο;

Με αυτά θα ασχοληθείτε ως Δήμαρχος;

Δεν του έφτασε αυτό το μίγμα άγνοιας και ψεύδους, κατρακυλάει σε ακόμη περισσότερο βούρκο: "Θα θυμάστε την πρόταση που είχε καταθέσει ο κ. Βενιζέλος, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τον Φεβρουάριο του 2011, όπου πρότεινε για το στρατόπεδο ΚΑΨΑΛΗ να περιέλθει ολόκληρο στην χρήση της τοπικής κοινωνίας, χωρίς μνημόνια και άλλες δεσμεύσεις; Τότε σας είπε ότι περιμένει μια ολοκληρωμένη πρόταση από τον Δήμο Πέλλας για να το υλοποιήσει. Πέρασαν 12 χρόνια χαμένα και δεν αξιωθήκατε να κάνετε μια μελέτη… Έτσι οδηγηθήκαμε και πάλι στη λύση μνημονίου και μισής απόδοσης των στρατοπέδων". 

Μειωμένη αντιληπτική ικανότητα ή ηθελημένη διαστρέβλωση της αλήθειας-που στην προκειμένη περίπτωση την έμαθε από τον ίδιο το Δήμαρχο το 2011;

Τι έμαθε τότε μαζί με όλο το Δημοτικό Συμβούλιο; Ότι στο δεύτερο μόλις μήνα της πρώτης θητείας Στάμκου, πράγματι ο Ε.Βενιζέλος, παρουσία του αρχηγού ΓΕΣ πρότεινε να δοθεί στο Δήμο το Στρατόπεδο Καψάλη  και το δικαίωμα του ΤΕΘΑ να μεταφερθεί στο Στρατόπεδο Φιλιππάκου  (αυτό που προτείνεται σήμερα) και ζήτησε να δει πρόταση αξιοποίησης.

Τέσσερις μήνες μετά, τέλος Ιουνίου του 2011, ο Δήμαρχος κ. Στάμκος επισκέφτηκε το Υπουργείο Άμυνας με προμελέτη (όποιος περιμένει μελέτη σ'αυτό το διάστημα, καλό είναι να μην ακουμπήσει τις δημοτικές υποθέσεις γιατί θα τις βλάψει) με την συμπαράσταση μάλιστα του κυρίου Ηλία Θεοδωρίδη, βουλευτή τότε. Ο κ. Βενιζέλος δεν ήταν πλέον YΠΕΘ, και η απάντηση δεν ήρθε ποτέ. Πήγε όμως ο Δήμαρχος στον επόμενο υπουργό κ Π. Μπεγλίτη. Επί δέκα χρόνια, ο κ. Στάμκος επισκέφθηκε όλους τους Υπουργούς Άμυνας, ακόμα και τους υπηρεσιακούς, για να λύσει το θέμα που προσέκρουε πότε στην Υπηρεσία Αξιοποίησης και Μετεγκατάστασης Στρατοπέδων (ΥΑΜΣ)και πότε στην Υπηρεσία Αξιοποίησης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ). 

Το θέμα λύθηκε επί Υπουργού Ν. Παναγιωτόπουλου με τη συμφωνία με το ΤΕΘΑ.

Και τώρα έχουμε τα στρατόπεδα προς αξιοποίηση -μια πρωτοφανή και επωφελέστατη πολεοδομική επέκταση των Γιαννιτσών!

"Εμείς ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να επαναδιαπραγματευθούμε με το ΤΕΘΑ το μνημόνιο που υπογράψατε κ. Στάμκο..." διακοινώνει ο Καστερίδης ως επίλογο στο μνημείο ψευδολογίας που δημοσίευσε χθες.

Αξίζει να σταθούμε για λίγο στην "επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου". Προφανώς πιστεύοντας ότι, απευθύνεται σε αμετανόητους πολιτικούς δεινόσαυρους, ο κ. Καστερίδης ενεργοποιεί δύο μαγικές λέξεις της Ελληνικής κρίσης, "Μνημόνιο" και "Επαναδιαπραγμάτευση" για να βάλει το Δήμαρχο στη θέση των "επάρατων δανειστών" και τον εαυτό του στη θέση των "ασυμβίβαστων υπερασπιστών των λαϊκών δικαίων".

Που είναι, αλήθεια, κ. Καστερίδη, οι δήθεν ασυμβίβαστοι αυτοί λαϊκιστές των επαναδιαπραγματεύσεων; Αν το γνωρίζετε, ζητείστε τους να σας κρατήσουν μια θέση δίπλα τους. Θα τη χρειαστείτε σύντομα.

Γραφείο τύπου

συνδυασμού Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε

05 Αυγούστου 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News