Ονειρεύεστε ζυμαρικά με τέλεια κρεμώδη σάλτσα, καλύτερη και από εστιατορίου; Υπάρχει μία συγκεκριμένη ιταλική τεχνική, την οποία αν ακολουθήσετε, δεν θα πιστεύετε στις μαγειρικές ικανότητές σας.
Ο λόγος για το mantecare, μια ιταλική τεχνική μαγειρικής που διαχωρίζει το μέτριο από το μεγαλειώδες, εξασφαλίζοντας μια ομοιόμορφη και απαλή κρεμώδη υφή σε πιάτα όπως τα φετουτσίνι Alfredo και τα σπαγγέτι καρμπονάρα.
Πώς να μαγειρέψετε ζυμαρικά με την ιταλική τεχνική mantecare
Για να εφαρμόσετε σωστά το mantecare, ξεκινήστε βράζοντας τα ζυμαρικά σας ως συνήθως. Ανάλογα με τον τύπο της σάλτσας που φτιάχνετε, μπορείτε να συγκεντρώσετε τα υλικά σας για χρήση κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ή να μαγειρέψετε τη σάλτσα σας εκ των προτέρων σε ξεχωριστό τηγάνι.
Σύμφωνα με το tastingtable.com, για να διασφαλίσετε ότι τα ζυμαρικά θα παραμείνουν al dente και δεν θα μαγειρευτούν υπερβολικά, θα πρέπει να τα σουρώσετε νωρίς, καθώς θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται κατά τη διάρκεια της τεχνικής. Κρατήστε, ωστόσο, ένα με δύο φλιτζάνια στην άκρη για το μεγάλο φινάλε -είναι αναπόσπαστο μέρος της τεχνικής.
Αφού σουρώσετε τα ζυμαρικά σας, βάλτε τα πίσω στην κατσαρόλα και επιστρέψτε την στη φωτιά, ρυθμίζοντας τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία ή σβήνοντάς την για να αποφύγετε το υπερβολικό μαγείρεμα, και στη συνέχεια προσθέστε τα στοιχεία της σάλτσας σας.
Τώρα, ήρθε η ώρα για τη διαδικασία mantecare. Το κλειδί για να πετύχετε τα πιο κρεμώδη ζυμαρικά είναι η αξιοποίηση της δεσμευτικής δύναμης του αμύλου των ίδιων των ζυμαρικών, ώστε η σάλτσα να προσκολλάται όμορφα στα ζυμαρικά.
Αυτό επιτυγχάνεται, στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος, προσθέτοντας το νερό των ζυμαρικών πίσω στο πιάτο, λίγο κάθε φορά, μαζί με λίπος (λάδι, βούτυρο, τυρί), ενώ ανακατεύετε αργά τα ζυμαρικά και τη σάλτσα μαζί. Καθώς το αμυλούχο νερό εξατμίζεται, η σάλτσα συνδέεται με τα ζυμαρικά, σχηματίζοντας ένα πλούσιο και κρεμώδες αποτέλεσμα που θα σας κάνει να μην πιστεύετε στις μαγειρικές σας ικανότητες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News