Κυριακή 6 Αυγούστου 2023

Σορμπέ καρπούζι - Δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό επιδόρπιο


Δροσιστικό και άκρως καλοκαιρινό επιδόρπιο

Υλικά

- 2 φλ. τσαγιου καρπούζι σε κύβους

- Το χυμό από μισό λάιμ

- Μέλι ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιθυμίας σας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Κόψτε το καρπούζι σε κύβους και τοποθετήστε τα κομμάτια στην κατάψυξη όλη τη νύχτα.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το καρπούζι στο μούλτι και προσθέστε λίγο χυμό λάιμ. Ξεκινήστε με λίγες σταγόνες και προσθέστε σιγά σιγά περισσότερο καθώς επεξεργάζεστε το σορμπέ.

Βήμα 3

Συνεχίστε να επεξεργάζεστε το καρπούζι και το χυμό λάιμ στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσετε μια υφή σαν σορμπέ. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο χυμό λάιμ ανάλογα με τη γεύση και την υφή που θέλετε να πετύχετε.

Βήμα 4

Αν θέλετε ένα πιο γλυκό σορμπέ, μπορείτε να προσθέσετε λίγο μέλι (σκεφτείτε το καλά γιατί θα αλλάξει την υφή του σορμπέ) ή κάποιο άλλο γλυκαντικό της επιλογής σας. Η προσθήκη υγρού εκχυλίσματος στέβιας συνήθως δεν αλλάζει την υφή, αλλά επηρεάζει αρκετά τη γεύση.

Βήμα 5

Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News