Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Επίσκεψη του Δημήτρη Μπίνου στο Οινοποιείο της Οικογένειας Θωμαΐδη στην Πιπεριά


Δείτε την ανάρτηση του υποψηφίου Δημάρχου Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνου:

Το 1936 η οικογένεια Θωμαϊδη αποκτά τα πρώτα της αμπέλια στην περιοχή της Πιπεριάς. Η πρώτη ποικιλία που καλλιεργεί είναι μια άγρια ποικιλία που τη βρίσκει πάνω στα δέντρα. Της δίνεται το όνομα “Αμάσσι” απο την ομώνυμη πόλη Αμάσσεια στην περιοχή του πόντου, από όπου και κατάγονται οι πρόγονοι της οικογενείας. Στη συνέχεια φυτεύονται και καλλιεργούνται και άλλες διεθνείς ποικιλίες όπως Chardonnay, Merlot, Syrah, Gewurztraminer, Sauvignon Blanc αλλά και η ελληνική Ξινόμαυρο.

Το 1999 λειτουργεί το παραδοσιακό αποστακτηριο που παράγει αποστάγματα ποιοτητας σεβόμενο τη παραδοση. Το 2014 το Οινοποιειο 3ΓΕΝΙΕΣ εισέρχεται στον οινικό χάρτη, παρουσιάζοντας απολαυστικό οίνο ως αποτέλεσμα των οινολογικών γνώσεων του οινολόγου αείμνηστου Σάββα Θωμαϊδη και του σύγχρονου οινοποιείου που έχει οργανώσει.

Όλη η παραγωγή προέρχεται απο ιδιόκτητους αμπελόνες και ειναι η έκφραση της αγάπης για τη φύση και του σεβασμού για την ιστορία και τις ρίζες. Στις μέρες μας τα κρασιά 3ΓΕΝΙΕΣ έχουν κερδίσει την αγάπη των φίλων του οίνου ενώ είναι από τους προτεργάτες στην προσπάθεια αναβίωσης σπάνιων ελληνικών ποικιλιών οινοποιώντας και προωθώντας την ποικιλία Αμασσι.

Η φιλοσοφία της οικογένειας εστιάζει στην παραγωγή ποιοτικού οίνου και αποσταγμάτων που φέρουν τη σφραγίδα του μικροκλίματος της περιοχής της Πιπεριάς και αναδεικνύουν τη μοναδικότητά του. Το κλίμα είναι ηπειρωτικό, με ιδιαίτερα κρύο χειμώνα. Κατά την θερινή περίοδο υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας ανάμεσα στη μέρα και τη νύχτα, γεγονός που ευνοεί σημαντικά την ωρίμανση των σταφυλιών. Τα εδάφη είναι αμμώδη – αμμωπηλώδη με αποτέλεσμα να στραγγίζουν γρήγορα και να ευνούν την παραγωγή αρωματικών ενώσεων.

Όλες οι ποικιλίες είναι φυτεμένες σε παλμέτα, ενώ μία βρίσκεται σε κρεβατίνα.

Ευχαριστούμε τον Τάσο Θωμαιδη για τη ξενάγηση και την ενημέρωση που μας έκανε.










 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News