Μόνο με 4 υλικά
Υλικά
- 200 γρ. σπαγγέτι
- 25 γρ. βούτυρο
- 2 κ. γλ. ολόκληρους μαύρους κόκκους πιπεριού, αλεσμένους, ή 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 50 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναφέρουν οι οδηγίες της συσκευασίας, σε αλατισμένο νερό που βράζει.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέστε το αλεσμένο μαύρο πιπέρι και καβουρδίστε το για λίγα λεπτά.
Βήμα 3
Σουρώστε τα ζυμαρικά, κρατώντας 200 ml από το νερό των ζυμαρικών. Ρίξτε τα ζυμαρικά και 100 ml από το νερό των ζυμαρικών στο τηγάνι με το βούτυρο και το πιπέρι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε τα για λίγο, στη συνέχεια, σκορπίστε ομοιόμορφα την παρμεζάνα, αλλά μην ανακατέψτε. Περιμένετε να λιώσει το τυρί για 30 δευτερόλεπτα, και μόλις λιώσει, ανακατέψτε καλά. Αυτό αποτρέπει το τυρί από το να σβολιάσει ή να γίνει κολλώδες και κάνει μια λεία, γυαλιστερή σάλτσα.
Βήμα 5
Προσθέστε λίγο ακόμα νερό για τα ζυμαρικά αν χρειαστεί, για να αραιώσει η σάλτσα και να καλύψει τα ζυμαρικά. Σερβίρετε αμέσως τρίβοντας από πάνω φρέσκο, μαύρο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News