Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Πέλλας - Γρηγόρης Στάμκος: Μια πορεία γεμάτη πύρινες νίκες και σκληρή δουλειά


Εκτός δεύτερου γύρου έμεινε ο νυν Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος τη βραδιά των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Έτσι, κλείνει ένας μεγάλο κύκλος, γεμάτος πύρινες νίκες και επιτυχίες.

Ήταν το 2010, όταν η συνένωση των Δήμων με το σύστημα του «Καλλικράτη», «γέννησε» την αυτοδιοικητική παράταξη του Γρηγόρη Στάμκου.

«Είμαστε εδώ για να διασφαλίσουμε ότι ο νέος δήμος Πέλλας δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με το σημερινό δήμο Γιαννιτσών, είμαστε εδώ για να τελειώνουμε με όσους έβαζαν και βάζουν προσωπικά, ομαδικά και άλλα συμφέροντα πάνω από το συμφέρον του τόπου μας, είμαστε εδώ για να δώσουμε τέλος στην αλαζονεία. Είμαστε εδώ για να αφήσουμε πίσω το χθες και να χτίσουμε μαζί το νέο δήμο Πέλλας. Η νίκη στις 7 Νοεμβρίου είναι βέβαιη. Η νίκη που θα σηματοδοτήσει μία νέα αρχή για το Δήμο Πέλλας». Με αυτά τα λόγια ο κ. Στάμκος είχε περιγράψει τους στόχους του.


Έτσι και έγινε. Ο συνδυασμός του αναδείχτηκε μεγάλος νικητής των εκλογών, κερδίζοντας τον τότε Δήμαρχο Γιαννιτσών Νίκο Παπανικολάου.


«Ευχαριστώ όλες και όλους τους συνδημότες μου για τη συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία, ευχαριστώ όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού και όλους τους συνεργάτες και φίλους που στήριξαν από την πρώτη μέρα την προσπάθειά μου. Με την ψήφο σας εμπιστευτήκατε εμένα και τον συνδυασμό μας για να χτίσουμε το νέο δήμο Πέλλας και να οδηγήσουμε τον τόπο μας στο αύριο. Η εμπιστοσύνη σας, η υπερψήφιση του συνδυασμού μας, αποτελεί για μένα προσωπικά και για όλους τους συνεργάτες μου, πολύ μεγάλη τιμή. Έχουμε χρέος να καταβάλλουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να προσφέρουμε στον τόπο μας και να είμαστε δίπλα σας κάθε στιγμή. Θέλω να ‘στε σίγουροι ότι το νέο δήμο Πέλλας θα τον χτίσουμε όλοι μαζί, δεν περισσεύει κανένας πολίτης, δεν θα υπάρξουν ποτέ αποκλεισμοί και διακρίσεις. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου». Αυτά είχε αναφέρει στην πρώτη του δήλωση μετά τη νίκη του 2010 ο κ. Στάμκος.



Στις εκλογές του 2014 το νοικοκύρεμα του Δήμου Πέλλας ήταν το βασικό του σύνθημα.

Όπως είχε αναφέρει σε μια προεκλογική του ομιλία ο κ. Στάμκος, «σας θυμίζω ότι βρεθήκαμε με ένα δήμο πρωταθλητή των χρεών, πάνω από 25.000.000 ευρώ. Μέσα στα τρία χρόνια αποπληρώσαμε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, δάνεια, επιδικασμένες οφειλές, ακόμα και τιμολόγια των προηγούμενων διοικήσεων! Το 2013 κλείσαμε με πλεόνασμα!».

Παράλληλα, πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό.



Και τελικά κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές.






Μια ανάλογη νίκη κατέκτησε και το 2019, όπου πέτυχε την τρίτη κατά σειρά εκλογή του στον δημαρχειακό θώκο, έχοντας μια ομάδα ανανεωμένη που είχε μεγάλες αλλαγές σε σχέση με αυτή του 2010, όταν και ξεκίνησε το ταξίδι του στην αυτοδιοίκηση.




Το 2023, πριν λίγες μέρες, ο συνδυασμός «Πέλλα Μαζί Συνεχίζουμε» του Γρηγόρη Στάμκου δεν κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισητήριο για τη δεύτερη Κυριακή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News