Αρθρα που υποστηρίζει ότι έχουν γραφτεί από τον Στέφανο Κασσελάκη παλαιότερα, στον Εθνικό Κήρυκα, με το ψευδώνυμο «Αριστοτέλης Οικονόμου» παρουσιάζει σήμερα η Εφ.Συν.
Πρόκειται για άρθρα αρκετά παλαιότερα στα οποία ο αρθρογράφος τάσσεται υπέρ στις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων -οι 15.000 απολύσεις που είχαν γίνει στα μνημονιακά χρόνια του φαίνονταν λίγες- και στη μείωση του κατώτατου μισθού. Εμφανίζεται επίσης υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Εφ.Συν: Ο Στέφανος Κασσελάκης με τα δικά του λόγια
Συγκεκριμένα, γράφει η Εφ.Συν: «Εντοπίσαμε δεκάδες κείμενα του Στέφανου Κασσελάκη, τα οποία διαψεύδουν εκείνους που τον επικρίνουν λέγοντας ότι είναι ένας ''άσχετος'', ότι τάχα δεν έχει πολιτική συγκρότηση ή ότι δεν έχει ιδέα από οικονομία. Τα κείμενα αυτά παρουσιάζουν μια αξιοθαύμαστη ενότητα και σαφή πολιτική συγκρότηση. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν καμία σχέση με την Αριστερά».
Το δισέλιδο της εφημερίδας φέρει τίτλο «Ο Στέφανος Κασσελάκης με τα δικά του λόγια» -«Απάντηση στο ''αίνιγμα'' του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις θέσεις που διατύπωνε ο ίδιος στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ».
Η Εφ.Συν εξηγεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ήταν πολύ νεότερος, στα φοιτητικά του χρόνια έγραφε με το όνομά του τη «Στήλη του Φοιτητή» και στη συνέχεια έγραφε με το ψευδώνυμο «Αριστοτέλης Οικονόμου». Επικαλείται δε τον πατέρα του ο οποίος μετά τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου είχε αποκαλύψει ότι ο γιος του έγραφε στον Εθνικό Κήρυκα με το ψευδώνυμο «Αριστοτέλης Ωνάσης». Με την ΕφΣΥΝ να σχολιάζει: «Μην αναζητήσετε κείμενα του «Αριστοτέλη Ωνάση» στον «Εθνικό Κήρυκα». Δεν υπάρχουν. Το πραγματικό ψευδώνυμο του Στέφανου Κασσελάκη στον Εθνικό Κήρυκα ήταν Αριστοτέλης Οικονόμου και αθέλά του ο καημένος ο πατέρας του πρόδωσε τι σκεφτόταν όταν το επέλεγαν». Και συμπληρώνει: «Ο ''Αριστοτέλης Οικονόμου'' έγραφε τη στήλη ''Το χρώμα της Αγοράς''».
Τα παλιά άρθρα Κασσελάκη που ανέσυρε η Εφημερίδα των Συντακτών
Τα σημεία από τα άρθρα του Κασσελάκη στα οποία μένει η Εφ.Συν είναι τρία:
Συγκεκριμένα αναφέρει η Εφ.Συν. πως «ο Κασσελάκης φοιτητής ζητά να εφαρμοστεί στην Ελλάδα το δόγμα του Ρέιγκαν και να ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια (7.7.2007)».
Στο άρθρο εκείνο του 2007 που υπογράφει ο Στέφανος Κασσελάκης έγραφε συγκεκριμένα: «Η Ελλάδα χρειάζεται για μερικά χρόνια την οικονομική θεωρία στο πρότυπο του Ρέιγκαν (supply side). Πάνω απ' όλα όμως δεν πρέπει να υπονομεύσουμε το βασικότερο συγκριτικό μας πλεονέκτημα: Την εκπαίδευση. Αυτός και ο μόνος αυτός ο λόγος αρκεί για να επιτρέψουμε ιδιωτικά ελληνικά πανεπιστήμια».
Το δεύτερο σημείο όπως αναφέρει η εφημερίδα είναι όταν ο Κασσελάκης επιχειρηματίας το 2012, σε άλλο φερόμενο δικό του άρθρο, θεωρεί λίγες τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων και εξαίρει τη μείωση του κατώτατου μισθού (18.2.2012). Στο απόκομμα που παρουσιάζει η Εφ.Συν. δεν εμφανίζεται το όνομα του αρθογράφου, υποστηρίζει ωστόσο ότι έχει γραφτεί από τον Στέφανο Κασσελάκη με το ψευδώνυμο Αριστοτέλης Οικονόμου.
«Το σοβαρότερο είναι ότι όταν η συγκυβέρνηση Παπαδήμου (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ) απέλυε δημοσίους υπαλλήλους, ο Στέφανος Κασσελάκης διαφωνούσε, επειδή θεωρούσε μικρό τον αριθμό των απολυόμενων», γράφει η Εφ.Συν και παραθέτει το απόσπασμα από το φερόμενο παλαιότερο άρθρο Κασσελάκη που έγραφε: «Τα 15.000 άτομα που αποφάσισαν να απολύσουν από το Δημόσιο μέσα στο 2012 μού φαίνονται πάρα πολύ λίγα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να είχαν ήδη απολύσει πολύ περισσότερα άτομα και να επένδυαν τα χρήματα στη μείωση της φορολογίας'».
Και λίγο παρακάτω στο άρθρο αναφέρει ο Αριστοτέλης Οικονόμου, που κατά την Εφ.Συν είναι ο Στέφανος Κασσελάκης: «Πολλοί επίσης σχολίασαν τη μείωση στον ελάχιστο μισθό. Πρόκειται για άλλο ένα ευαίσθητο θέμα με ανθρώπινες πτυχές, καθώς σίγουρα πολύς κόσμος εξαρτάται από έναν τέτοιο μισθό. Και όμως, αυτό το επίπονο μέτρο πρέπει να θεωρηθεί θετικό επειδή όντως κάνει τη χώρα πιο ανταγωνίσιμη και συγχρόνως διατηρεί μικρές εταιρείες εν ζωή».
Ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά για τα παλιά του άρθρα με τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών: Δεν θυμάμαι τι έγραφα τότε, ήμουν 24
Απάντηση για τι θέσεις που διατύπωνε σε άρθρα του στον «Εθνικό Κήρυκα», τα οποία φέρεται να τα υπέγραφε με το ψευδώνυμο «Αριστοτέλης Οικονόμου» έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε το νεαρό της ηλικίας του, προκειμένου να δικαιολογήσει τις θέσεις που διατύπωνε υπέρ χαμηλότερων μισθών και ιδιωτικών πανεπιστημίων.
Τα άρθρα δημοσιεύτηκαν από την Εφημερίδα των Συντακτών, της οποίας το δισέλιδο φέρει ως τίτλο: «Ο Στέφανος Κασσελάκης με τα δικά του λόγια» -«Απάντηση στο ''αίνιγμα'' του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις θέσεις που διατύπωνε ο ίδιος στην εφημερίδα Εθνικός Κήρυξ».
Η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη
«Κατ’αρχάς δεν θυμάμαι αυτά τα άρθρα. Δεν θυμάμαι ποιος ήμουν 24 χρονών. Ημουν ένα παιδί το οποίο δούλευε σε ένα πολύ δύσκολο τομέα, δούλευα πάρα πολύ σκληρά.Ημουν σε μια σχέση με μια κοπέλα που δεν ήμουν χαρούμενος, προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου και να βοηθήσω τους γονείς μου. Ηταν ένας τομέας, ο χρηματοοικονομικός, που είχε ακόμη μεγάλη τοξικότητα και αναβρασμό μέσα του.
Ημουν ένα παιδί της ομογένειας τότε που ήταν πολύ νευριασμένο με αυτά που γινόντουσταν στην Ελλάδα», είπε ο κ. Κασσελάκης στο COSMOS FM, Σύμωφν μα τον ANT1. «Ήμουν στην τράπεζα και όλοι μιλούσαν για το πόσο ξερχαβαλωμένο πράγμα είναι η Ελλάδα. PSI εδώ, εκεί κτλ .Γι’ αυτά τα οποία λέτε, ίσως να είχα επηρεαστεί από την ιδέα ότι οι γονείς μας κληροδότησαν σε εμάς ένα πράγμα που μας έδιωξε από την χώρα. Και όπως η οικογένεια μου έφυγε, εγώ έφυγα από την Ελλάδα στις ρίζες της κρίσης, πάρα πολλοί Ελληνες έφυγαν κατά την διάρκεια της κρίσης. Αρα, δεν θυμάμαι τι έγραφα τότε, ούτε ποιος ήμουν τότε. Πείτε, ότι τότε είχα ας το πούμε ιδέες χωρίς επαρκή πληροφόρηση ως ένας νέος εργαζόμενος τις οποίες τις έγραφα αντί να κάθομαι στο σπίτι μου και στην δουλειά καθόμουν και έγραφα πρωτογενές υλικό για την ομογενειακή εφημερίδα σε ελληνόφωνο μέσο.
Βιωματικά μεγάλωσα, έγινα επιχειρηματίας, είδα ανισότητες, άλλαξε ο εαυτός μου και επέλεξα, παρά το γεγονός ότι γνώριζα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επέλεξα να πάω με τον Αλέξη Τσίπρα επειδή την διακυβέρνηση που έκανε την περίοδο 2015-2019, την καλή διαχείριση που έκανε στο τέλος της ημέρας. Ο 24χρονος Στέφανος ίσως να μην ψήφιζε για τον 35χρονο Στέφανο. Αλλά ξέρετε κάτι; Είμαι σίγουρος ότι ο 24χρονος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ψήφιζε για τον 55χρονο Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εξαρτάται από τον Βελόπουλο, τον Βορίδη, τον Γεωργιάδη και τον Πλεύρη. Είμαι σίγουρος γι’ αυτό. Γι’ αυτό παλεύω. Παλεύω για μια προοδευτική Ελλάδα που θα δώσει ισότητα σε όλους. Χρειάζεται να μιλάμε για τα άρθρα μου το 2012 για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε την προσοχή μας απ οτην φτωχοποιηση του Ελληνα πολιτη; Eιμαστε σοβαροί πλέον;».
χα...χα...χα.... πολύ γέλιο πέφτει στο τσίρκο ΣΥΡΙΖΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝΤΕ ΔΙΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΑΣΥΡΜΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗΤΑΝ ΛΕΕΙ 24 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ, Ο ΜΙΚΡΟΎΛΗΣ. ΜΗΝ ΓΕΛΙΟΠΟΙΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΕΣΥ ΓΙΑ ΔΕΞΙΟΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΝΕΙΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ αρθρογράφος κάνει λάθος αν νομίζει ότι απευθύνεται σε ραδίκια.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάμε ρε πασοκαρα γαμω την δεξιά τούς γαμω
ΑπάντησηΔιαγραφή