Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Η επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Ι.Μ. Αγίου Ιλαρίωνα στους Προμάχους - Η ευλογία του Γέροντα Παϊσίου λίγο πριν γίνει Πρωθυπουργός (ΦΩΤΟ)


Γιορτάζει σήμερα η Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνα στους Προμάχους Αλμωπίας.

Με αυτή την αφορμή, κάνουμε μια αναδρομή στον Ιούνιο του 2012, όταν ο τότε Πρόεδρος της ΝΔ και μελλοντικός Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε επισκεφτεί το Μοναστήρι, κατή τη διάρκεια της περιοδείας του στην Πέλλα.

Μάλιστα, είχε ζητήσει την ευχή του Ιερομονάχου Παϊσίου, με τον οποίο διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς.





Λίγα λόγια για τον Ιερομόναχο Παΐσιο και τη Μονή του Αγίου Ιλαρίωνα

Ο Πατέρας Παίσιος είναι πνευματικό παιδί του γνωστού σε όλους μας Παϊσίου του Αγιορίτου.

Με καταγωγή από τα Γιαννιτσά, σε νεαρή ηλικία είχε την τύχη να γνωρίσει τον Φωτισμένο Γέροντα Παίσιο και να εκφράσει την επιθυμία να γίνει μοναχός.

Τα πρώτα χρόνια της Μοναστικής του ζωής δίδαξε στην Αθωνιάδα Σχολή του Αγίου Όρους.

Το 2003 επανιδρύθηκε η Μονή του Αγίου Ιλαρίωνα στους Προμάχους από τον Ιερομόναχο Παίσιο και από τις Πνευματικές του Θυγατέρες Χρυσή και Καλλινίκη.

Από τότε η Αλμωπία έχει την τύχη να τον φιλοξενεί. Το συγκεκριμένο Μοναστήρι ιδρύθηκε από τον Άγιο Ιλαρίωνα, Επίσκοπο Μογλενών το 1200 μ.Χ. και αφιερώθηκε στους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.

Το νέο Μοναστήρι πήρε το όνομα του Αγίου Ιλαρίωνα.

Τα εγκαίνια του νεοεγερθέντα Ναού του Αγίου Ιλαρίωνα θα πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012 από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News