Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Σκύδρας - Γιώργος Απιδόπουλος: «Η νέα γενιά βγαίνει μπροστά και παίρνει το μέλλον στα χέρια της»


Ονομάζομαι Γιώργος Απιδόπουλος, είμαι 28 χρονών, τοπικός σύμβουλος στην κοινότητα της Σκύδρας, κοινωνιολόγος και αυτή την στιγμή εργάζομαι στο λογιστήριο της βιομηχανίας ΦΡΟΥΜΕΝΤΑ Α.Ε.Β.Ε. στην Καλλίπολη.

Αποφοίτησα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το τμήμα κοινωνιολογίας, εκπλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία στην ομάδα ψυχοκοινωνικής μέριμνας του Ε.Σ. και ολοκλήρωσα ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην διεθνή διοίκηση επιχειρήσεων. Η ακαδημαϊκή μου πορεία αλλά και η εμπειρία μου στο σώμα του υγειονομικού στον Ε.Σ., μου έδωσαν ορισμένα εφόδια, κατάλληλα να τ΄αξιοποιήσω για το κοινό συμφέρον. Αρχικά η κοινωνιολογία είναι μια υπέροχη επιστήμη, που έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο, ως μέρος ενός κοινωνικού συνόλου, εστιαζόμενα στην κοινωνική συμπεριφορά, στα κοινωνικά προβλήματα, στην κοινωνική διαστρωμάτωση, στον μετασχηματισμό των κοινωνιών, έννοιες και καταστάσεις που υπάρχουν καθημερινά στην ζωή μας. Κατά δεύτερον, η εμπειρία μου στον στρατό με βοήθησε ν' αντιλαμβάνομαι από την πρώτη γραμμή, τον ανθρώπινο προβληματισμό, το άγχος και την αγωνία κάποιων ανθρώπων για μια άγνωστη κατάσταση και τρίτον, το αντικείμενο του μεταπτυχιακού, μου παρείχε μια σειρά θεωρητικών εργαλείων διοίκησης που μπορούν όμως να εφαρμοστούν σε τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έτσι, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές θέλω να κάνω γνωστούς σε όλους τους λόγους για τους οποίους έθεσα υποψηφιότητα. Οφείλουμε να είμαστε δραστήριοι και να προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες και τον τόπο που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε. Προσωπικά το ταξίδι στην τοπική αυτοδιοίκηση, ξεκίνησε το 2019, με την εκλογή μου στο τοπικό συμβούλιο της Σκύδρας και πλέον επιθυμώ την "πολιτική αναβάθμιση" ώστε να μπορέσω να προσφέρω περισσότερα στον δήμο μας. Μια φιλοδοξία που δεν στέκεται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά συνοδεύεται από στόχους και όραμα, όπως είναι η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και των λειτουργιών του δήμου, η επένδυση στην εκπαίδευση (λειτουργία ΕΠΑΛ - στόχος της παρούσας δημοτικής αρχής, λειτουργία Δημοσίου ΙΕΚ, κοινωνικό φροντιστήριο) και η περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του δήμου (η παρούσα δημοτική αρχή έθεσε τις βάσεις). Δράσεις που αν υλοποιηθούν θα αναβαθμίσουν την περιοχή μας, θα συγκριθούμε με παρόμοιους δήμους και θα προσφέρουμε μια θετική εμπειρία στους δημότες αλλά και σε όποιον μας επισκέπτεται.

Συνοψίζοντας λοιπόν και έχοντας ξεκάθαρους προσανατολισμούς και όραμα, βγαίνουμε μπροστά. Αναλαμβάνουμε δράση! Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην γενιά μας, στους ανθρώπους μας! Ήρθε η ώρα και η στιγμή να μας δοθεί η ευκαιρία ν' αφήσουμε το αποτύπωμα μας στον τόπο μας, για το παρόν και το μέλλον! Βάζουμε τις βάσεις λοιπόν, για το αύριο που θέλουμε να ζήσουμε!

Ζητώ την στήριξη σας, ζητώ την εμπιστοσύνη σας, ζητώ την ψήφο σας.

Με εκτίμηση,

Απιδόπουλος Γιώργος του Πολύδωρου

Υπ. δημ. συμβ. Σκύδρας με τον συνδυασμό της Κατερίνα Ιγνατιάδου "Συμμαχία πολιτών"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News