Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Μήλα με κανέλα και μέλι


Μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για επιδόρπιο

Υλικά

- 2-3 μήλα

- 1-2 κ. σ. μέλι

- 1/2 κ. γλ. κανέλα

- Λίγο νερό (περίπου 1/4 φλ. τσαγιού)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βήμα 2

Κόψτε τα μήλα στη μέση και αφαιρέστε το κοτσάνι. Αν θέλετε μπορείτε, επίσης, να αφαιρέσετε μια μικρή ποσότητα από το κέντρο για να δημιουργήσετε μια μικρή κούπα.

Βήμα 3

Τοποθετήστε τα μήλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος μέσα σε ένα ταψί, αφού έχετε προσθέσει λίγο νερό στο ταψί, για να αποφευχθεί η ξήρανσή τους.

Βήμα 4

Ψήστε τα μήλα για περίπου 20- 30 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Βήμα 5

Αφού τα μήλα είναι έτοιμα, αφαιρέστε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς.

Βήμα 6

Ανακατέψτε το μέλι και την κανέλα και απλώστε το μείγμα στην επιφάνεια των μήλων.

Βήμα 7

Σερβίρετε τα μήλα ως επιδόρπιο ή σνακ. Μπορείτε να τα σερβίρετε με ένα κουταλάκι για να φάτε το γλυκό μέλι και την αρωματική κανέλα μαζί με τα μήλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News