Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Μοσχαράκι στιφάδο - Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι


Σερβίρετε με τηγανητές πατάτες ή ρύζι

Υλικά

- 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας, σε μερίδες

- 1/2 κιλό κρεμμύδια για στιφάδο

- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί

- 2 κ. σ. βούτυρο

- 2 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο

- 1/4 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα

- 1/4 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

- 1 κ. γλ. λευκή ζάχαρη

- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού

- 450 γρ. ντομάτες σε κύβους 

- 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το 1/2 του βουτύρου και το 1/2 της πρώτης κουταλιάς της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το 1/2 των κύβων μοσχαριού από όλες τις πλευρές και τοποθετήστε το σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο βούτυρο, το ελαιόλαδο και το μοσχαρίσιο κρέας.

Βήμα 2

Ρίξτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι που έχει απομείνει στο τηγάνι και μειώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο, περίπου 5 λεπτά -αφαιρέστε από το τηγάνι. Ρίξτε μέσα το κόκκινο κρασί και αφήστε το να σιγοβράσει.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώστε το μοσχάρι με αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες σε κύβους και το νερό. Σκεπάστε και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κατόπιν μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και συνεχίστε να σιγοβράζετε 1 ώρα.

Βήμα 4

Εντωμεταξύ, ζεστάνετε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ανακατέψτε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε τα μέχρι να ροδίσουν καλά, ανακατεύοντας συχνά, περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 5

Αφού το μοσχάρι σιγοβράσει για μία ώρα, προσθέστε τα κρεμμύδια, ανακατέψτε και συνεχίστε το σιγοβράσιμο για 20 λεπτά.

Βήμα 6

Αφαιρέστε το καπάκι και σιγοβράστε, χωρίς κάλυμμα, μέχρι το στιφάδο να μειωθεί και να πήξει ελαφρώς, περίπου 10 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News