Ένα βήμα πριν την κόκκινη κάρτα σε υπουργούς είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες, μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου, εμφανίστηκε αποφασισμένος να μην ανεχθεί φαινόμενα αλαζονείας.
"Δεν είναι η πρώτη φορά, που προσπαθώ να μεταφέρω σε όλους τους συνεργάτες μου ένα μήνυμα σεμνότητας και μετριοπάθειας. Διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι όταν προέρχεσαι από δύο μεγάλες εκλογικές νίκες σε εθνικές εκλογές και υπάρχει ένα πρόβλημα στην αντιπολίτευση, είναι πολύ εύκολο να θεωρήσεις ότι όλα είναι δεδομένα, όλα είναι εύκολα", είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος το βράδυ των εκλογών δεν είχε τυχαία αναφερθεί στο θέμα της…γείωσης, ζητώντας από τα κυβερνητικά στελέχη να πατούν με τα δύο πόδια στη γη.
Ο ίδιος πάντως φαίνεται ότι εξέλαβε το μήνυμα της κάλπης, που κατά την κρίση του δεν αμφισβητεί την πολιτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο χτυπάει προειδοποιητικό καμπανάκι, ότι μέχρι την επόμενη αναμέτρηση οι πολίτες θέλουν να δουν έργα, χωρίς υπεροψίες και "βεντετισμούς" γιατί με όπλο τους την ψήφο, μπορούν να ανατρέψουν καταστάσεις που φαίνονται δεδομένες, αλλά όμως δεν είναι.
Οι δημόσιες και ιδιωτικές προειδοποιήσεις
Ο πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, χαρακτήρισε "πάθηση" την αλαζονεία και χωρίς να κατονομάσει τους υπουργούς που είχαν τέτοιες συμπεριφορές, ζήτησε να μην επαναληφθούν.
"Γι’ αυτό και τους επαναφέρω και γι’ αυτό και είπα ότι η αλαζονεία είναι, θα έλεγα, μία πάθηση η οποία είναι πολύ ανησυχητική. Διότι οι πολίτες μπορούν να συγχωρήσουν λάθη αλλά δεν θα σού συγχωρήσουν κακές συμπεριφορές".
Όλα δείχνουν ότι η… καμπάνα χτύπησε για τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Αδωνι Γεωργιάδη, οι δηλώσεις των οποίων είχαν ξεσηκώσει την αντιπολίτευση, του μεν πρώτου γιατί συνέδεσε τη ροή των αποζημιώσεων στη Θεσσαλία με την εκλογή του Περιφερειάρχη, τους δε υπουργού Εργασίας για όσα είπε για τον δήμαρχο Χαλανδρίου. Ωστόσο, όταν ρωτήθηκε από τον Νίκο Χατζηνικολάου εάν είναι στις σκέψεις του ένας ανασχηματισμός, απάντησε αρνητικά. Μέχρι ώρας όλοι αξιολογούνται.
"Έχω αποφασίσει, ίσως δεν το έκανα -κάνοντας κι εγώ τη δική μου αυτοκριτική- με αυτήν την ένταση στην πρώτη μου θητεία, θέλω να είμαι τόσο αυστηρός με τους συνεργάτες μου όσο είμαι με τον εαυτό μου. Είμαι πολύ αυστηρός με τον εαυτό μου και μονίμως προσπαθώ να βελτιώνομαι και να βάζω τον πήχη πιο ψηλά. Από εκεί και πέρα, σίγουρα υπήρχαν κάποιες άστοχες δηλώσεις. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι το οποίο έχει αναγνωριστεί".
Οι αγκυλώσεις, οι λάθος επιλογές και οι μεταρρυθμίσεις
Πολύς λόγος έγινε μετά τις εκλογές για το εάν ήταν λάθος η Νέα Δημοκρατία να τα βάλει με τους γαλάζιους αντάρτες, φθάνοντας ακόμη και στο σημείο της διαγραφής, όπως έγινε με τον Γιώργο Αμανατίδη, ο οποίος τελικά εξελέγη περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας απέναντι στον Γιώργο Κασσαπίδη που είχε το χρίσμα ή εάν εγκλωβίστηκε στα πρόσωπα που ήταν κατείχαν ήδη αξιώματα και θέλησαν να δοκιμαστούν εκ νέου παρά το γεγονός ότι δεν "τραβούσαν".
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε το λάθος της τακτικής, που στοίχισε την περιφέρεια των Ιόνιων Νήσων και του δήμου Θεσσαλονίκης, αν και στην περίπτωση της Περιφέρειας Αττικής "ρίσκαρε", όπως είπε, τελευταία στιγμή με τον Νίκο Χαρδαλιά (σ.σ αλλά και με τον Δημήτρη Πτωχό στην Πελοπόννησο, ο οποίος αντικατέστησε τον μέχρι πρότινος περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα).
"Εάν γνωρίζαμε τότε όσα γνωρίζουμε τώρα, είναι πολύ πιθανόν να μην κάναμε αυτές τις επιλογές. Τελικά, όμως, οι πολίτες είναι κυρίαρχοι", είπε ο κ. Μητσοτάκης, βάζοντας πλώρη για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υποσχεθεί και για τις οποίες ψηφίστηκε από ένα μεγάλο μέρος των πολιτών. Στο κάτω- κάτω, όπως ανέφερε, μία κυβέρνηση κρίνεται στο τέλος της 4ετίας. Και στην περίπτωση της κυβέρνησής του, αυτή κρίθηκε δύο φορές και κέρδισε τον περασμένο Ιούνιο. Είναι βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θέλει να ξαναβάλει το ίδιο στοίχημα.
Αυγενακης το απόλυτο τίποτα, στείλτο στο σπίτι του ο τύπος όπου υπάρχει καταστρεφει
ΑπάντησηΔιαγραφήΑκόμη τον κρατάς τον κρητικό; επικυνδινος
ΑπάντησηΔιαγραφή