Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι


Τα αρώματα της θάλασσας στο πιάτο σας

Υλικά

- 1 μεγάλο χταπόδι, καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια

- 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι

- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

- 1 καρότο, κομμένο σε φέτες

- 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί

- 1 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτας (στον τρίφτη)

- Ελαιόλαδο

- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

- Φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Προσθέστε το χταπόδι και ψήστε μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Βήμα 4

Προσθέτετε το καρότο και συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέστε το κόκκινο κρασί και τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 45- 60 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Αν χρειαστεί, συμπληρώστε με λίγο νερό.

Βήμα 6

Βράστε τα κοφτά μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.

Βήμα 7

Σουρώστε, σερβίρετε σε βαθύ πιάτο και προσθέστε με τη σάλτσα ντομάτας.

Βήμα 8

Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό και απολαύστε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News