Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

Δήμος Αλμωπίας: Γιατί δεν στεριώνει Δήμαρχος; - Οι «καυτές πατάτες» στα χέρια του Νίκου Παρούτογλου


Αλλαγή σκηνικού σε μία ακόμη αυτοδιοικητική εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Αλμωπίας.

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης παραδίδει από 1η Ιανουαρίου 2024 τη σκυτάλη στο Νίκο Παρούτογλου. Αυτή θα είναι η τέταρτη αλλαγή Δημάρχου σε ισάριθμες εκλογικές αναμετρήσεις από τη στιγμή που οι Δήμοι Αριδαίας και Εξαπλατάνου έγιναν «ένα».

Το 2011 ο Δημήτρης Πασόης έγινε ο πρώτος Δήμαρχος στη νέα εποχή του κοινού πλέον Δήμου κερδίζοντας τον έως τότε Δήμαρχο Αριδαίας, Πέτρος Ζέρζη. Η θητεία του κ. Πασόη στο «τιμόνι» του Δήμου Αλμωπίας διαρκεί 3 χρόνια και 240 ημέρες.

Το 2014, ο Δημήτρης Μπίνος κερδίζει τον Δημήτρη Πασόη και παίρνει εκείνος τα ηνία για την επόμενη δημοτική περίοδο. Όμως και στην περίπτωσή του, η θητεία του ολοκληρώθηκε το 2019, με τον ίδιο μάλιστα να μην περνάει ούτε στο δεύτερο γύρο των τότε αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο Χρήστος Μπάτσης αναδεικνύεται Δήμαρχος Αλμωπίας το 2019. Ωστόσο, ούτε ο ίδιος κατάφερε το 2023 να ανανεώσει τη θητεία του για δεύτερη φορά, με την... παράδοση που θέλει να αλλάζει Δήμαρχο να συνεχίζεται, καθώς κέρδισε από την πρώτη Κυριακή ο Νίκος Παρούτογλου.

Νίκος Παρούτογλου: Ποιος είναι ο νέος Δήμαρχος Αλμωπίας

Το βιογραφικό του νέου Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου: Ο Νίκος Παρούτογλου κατάγεται από τη Θηριόπετρα Αλμωπίας, ένα μικρό χωριό στα βόρεια της Αριδαίας. Είναι γιος του Παναγιώτη και της Ευανθίας Μαυροπούλου, σύζυγος και πατέρας της Μαρίας και της Κατερίνας. Γεννήθηκε και κατοικεί στην Αριδαία. Είναι 42 ετών, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Είναι οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων, ενώ διατηρεί από το 2007 δικό του φοροτεχνικό γραφείο στην Αριδαία.

Η πρώτη του επαφή με τα κοινά ξεκινά το 2010 όπου και εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του Δημήτρη Πασόη.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών την περίοδο 2011-12 και Πρόεδρος ΔΕΥΑ από το 2013-14. Παράλληλα διεκδίκησε τη θέση του στην Βουλή των Ελλήνων το 2012, με έναν ειλικρινή και τίμιο αγώνα.

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής.

Είναι δημότης Αριδαίας και μαζί με τη Μαρία, τη γυναίκα του, έχει επιλέξει αυτή την πόλη για να ζήσει, να δουλέψει και να μεγαλώσει την οικογένειά του.

Δεν θεωρεί την πολιτική επάγγελμα, όμως πιστεύει βαθιά ότι είναι το πεδίο μέσα από το οποίο μπορεί κανείς να φέρει τις μεγαλύτερες και πιο δημιουργικές αλλαγές. Τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο χώρο αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση με στόχο να δώσει αξία εκεί που άλλοι δυσκολεύονται να την αναγνωρίσουν.

Όραμα του είναι να δημιουργήσει μία στρατηγική ανάπτυξης σε κάθε επίπεδο για το Δήμο Αλμωπίας, μέσω της εξέλιξης των υπηρεσιών και των προγραμμάτων που θα καλύπτουν την καθημερινότητα των πολιτών, μέσα από την κοινωνική συνοχή, την ευγενή άμιλλα, την αναβάθμιση των υποδομών, τη μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την δημιουργική εξέλιξη των επαγγελματιών.

Οι «καυτές πατάτες»

Οι προκλήσεις για το νέο Δήμαρχο είναι μεγάλες. Και φαίνεται ότι αρκετές από αυτές ήταν που οδήγησαν τους προηγούμενους Δημάρχους στην έξοδο.

Καθημερινότητα, όπως ζητήματα καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Οδοποιία και κυκλοφοριακό ιδιαίτερα στην πόλη της Αριδαίας. Αγροτικές υποδομές, να μπορεί ο κόσμος να ποτίσει εύκολα και να έχει πρόσβαση στο χωράφι του. Αθλητικές εγκαταστάσεις. Ισόροοπη τουριστική ανάπτυξη και όχι πολιτική των διμήνων.

Αυτά είναι ίσως κάποια από τα θέματα που θα αποτελέσμουν την αιχμή του δόρατος για τους πολίτες. Μαζί με το αίτημα της κοινωνίας, να προχωρήσουν τα μεγάλα έργα που έμειναν στάσιμα με την απερχόμενη Δημοτική Αρχή, όπως η ύδρευση της Αριδαίας, η λειτουργία του αποχετευτικού με την κατασκευή του βιολογικού της Αριδαίας, η ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚ κ.α.

16 σχόλια:

  1. Τα πραγματα ειναι απλα ..πολυ απλα ιδιωτης παντου..και τερμα ο πονοκεφαλος..αν το πραξει δες Ιγνατιαδου..κ.λ.π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως πρόεδρος δευα έκανε θαύματα... ως δήμαρχος να δεις !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ναι υπερχρέωνε την Δευα για τους ημέτερους..θαυμα θαυμα

      Διαγραφή
  3. Ότι και να κάνει ο δήμαρχος αν δεν θέλει να δουλέψει τό εργοτάξιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως όλοι έτσι και εσύ μια θητεία και καληνύχτα θα φας ότι τρώγεται και από εκεί πήγανε και οι άλλοι, ένας ήταν ο πολιτικός σε αυτές τις εκλογές και δυστυχώς δεν τάισε για να βγεί ,και πρόδωσε και τους συνεργάτες του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για το ότι κυβερνούν οι ανίκανοι ευθύνονται οι ικανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το ότι κυβερνούν οι ανίκανοι ευθύνονται οι ικανοί, είπε η Ελένη Γλυκατζη Αρβελερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με παρουτογλου μαύρο κλάμα αλμωπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει άτομα ικανά για τόσες κρίσιμες θέσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα το δείξει ο χρόνος!

      Διαγραφή
    2. Γιατί ο νυν είχε άτομα? Θα δείτε ότι ο Παρουτογλου θα τα πάει καλά. Θα έχει και την δυνατότητα να αλλάζει τους μη ικανούς. Έχει και καλά στελέχη. Ικανά.

      Διαγραφή
  9. ...και μόνο που εφυγε η συμμορία νιώθω πολύ ομορφα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News