Με τέλεια υφή και γλυκύτητα
Υλικά
- 6 φλ. τσαγιού πλήρες γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό ρύζι μακρόσπερμο
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- Κανέλα αλεσμένη, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε 5 1/2 φλιτζάνια γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Φέρτε το σε βρασμό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Ανακατέψτε το ρύζι και μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή. Φροντίστε να ρυθμίσετε τη θερμότητα ώστε να σιγοβράζει απαλά.
Βήμα 3
Ανακατεύοντας περιστασιακά, μαγειρέψτε για 50 έως 60 λεπτά. Το μείγμα θα πρέπει να πήξει μέχρι τη συνοχή γιαουρτιού.
Βήμα 4
Μόλις πήξει, αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη βανίλια.
Βήμα 5
Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια βάλτε το στο ψυγείο. Το τελευταίο 1/2 φλιτζάνι γάλα ανακατέψτε το με το υπόλοιπο ρυζόγαλο λίγο πριν το σερβίρισμα.
Βήμα 6
Πασπαλίστε με την κανέλα, προαιρετικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News