Ιδανική ακόμη και για κυρίως πιάτο
Υλικά
- 750 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 6 κ. σ. βούτυρο
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 5 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/3 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
- 1 πακέτο κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη
- 1 αυγό, χτυπημένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.
Βήμα 2
Λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και ανακατεύοντας περιστασιακά, αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά των μανιταριών. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και το θυμάρι και σιγοβράστε 2 λεπτά.
Βήμα 3
Λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια ξεχωριστή κατσαρόλα. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου, το κρασί και την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία και να πήξει, περίπου 3 λεπτά. Η σάλτσα θα πρέπει να είναι πολύ πηχτή. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Μεταφέρετε το μείγμα μανιταριών στο μείγμα ζωμού σάλτσας και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 5
Ανοίξτε ένα φύλλο σφολιάτας για να χωρέσει στο ταψί της πίτας. Πιέστε ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού και τα τοιχώματα και απλώστε το μείγμα μανιταριών.
Βήμα 6
Ανοίξτε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και τοποθετήστε το από πάνω. Κόψτε την περίσσεια και σφίξτε τις άκρες για να κλείσει. Χαράξτε την κορυφή με ένα μαχαίρι σε διάφορα σημεία, ώστε να διαφεύγει ο ατμός. Αλείψτε την κορυφή της πίτας με το χτυπημένο αυγό.
Βήμα 7
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει το μείγμα μανιταριών, περίπου 40 λεπτά. Αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News