Είναι εύκολο, είναι γρήγορο, είναι το γλυκό που πρέπει να φτιάξεις. Με βελούδινη κρέμα γιαουρτιού και μπόλικη καραμέλα να λιώνει στο στόμα και να μην μπορείς να αντισταθείς.
Γιαουρτογλυκό με καραμέλα.
Υλικά
- 400γρ (2%) Γιαούρτι
- 2 (160γρ) Αυγά
- 150γρ Ζάχαρη
- 40γρ Αλεύρι
- 330γρ Κρέμα Γάλακτος
- Ξύσμα Λεμόνι - Βανίλια
- ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ: 1 Ζαχαρούχο Γάλα καραμελωμένο
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και προσθετουμε την ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και την βανίλια. Χτυπάμε κάλα να ενωθούν τα υλικά . Τοποθετουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι 18 εκατ με λαδόκολλα. Ψηνουμε στους 175 βαθμούς για 60 λεπτά . Σερβίρουμε με καραμέλα.
Η συνταγή από τον food creator Πέτρο Μαουνατζή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News