Τα κεφτεδάκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά, γευστικά και εύκολα να γίνουν.
Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα παραπάνω κομμάτι καθώς η γεύση και η τραγανή εξωτερική τους κρούστα είναι σίγουρα δύο από τους λόγους που όλοι τα αγαπούν, πολλοί όμως τα αποφεύγουν λόγω των θερμίδων αφού αν τηγανιστούν είναι παχυντικά.
Οι αγαπημένοι μας κεφτέδες αποτελούν τον κατεξοχήν μεζέ στο ελληνικό τραπέζι και οι παραλλαγές του αγαπημένου πιάτου είναι αμέτρητες, ενώ κάθε νοικοκυριό έχει τη δική του συνταγή. Εμείς αυτή τη φορά έχουμε μια πανεύκολη συνταγή, χωρίς λάδια αφού θα τους ψήσετε στον φούρνο, όσο για τη γεύση, είναι ανεπανάληπτη.
Υλικά
2 κιλά μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα αυγά
1/4 κούπα νερό
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1-1/3 φλιτζάνια μαλακή ψίχα ψωμιού
2/3 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια πάπρικα
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1-1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Οδηγίες
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε κρέας, προσθέστε τα αυγά, το νερό, το κρεμμύδι, το ψωμί, το τυρί παρμεζάνα, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Ανακατέψτε καλά και έπειτα πλάστες μικρά μπαλάκια.
Τοποθετούμε κεφτεδάκια σε λαδόκολλα, σε ένα ταψί και ψήνουμε, μέχρι να γίνουν τραγανά και να ψηθούν μέσα, γύρω στα 15 με 20 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News