Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Δημοσκόπηση GPO: Μόνη πρώτη η Νέα Δημοκρατία - Ξανά δεύτερο το ΠΑΣΟΚ και τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ


Νέα δημοσκόπηση εμφανίζει τρίτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά της εταιρείας GPO, που διενεργήθηκε για τα “Παραπολιτικά” το διάστημα 13 – 15 Νοεμβρίου 2023 σε πανελλαδικό δείγμα 1.200 ατόμων.

Κυρίαρχη παραμένει η Νέα Δημοκρατία, καθώς – σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO- στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 36% και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 11%. Όσον αφορά στα άλλα κόμματα, τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι τα εξής: ΚΚΕ 8,9%, Ελληνική Λύση 5,4%, Νίκη 2,8%, Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, ΜέΡΑ25 1,2%, Σπαρτιάτες 3,6%, ενώ στο 10,3% είναι οι αναποφάσιστοι.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 47,7%, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει 13,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης 11,6%. Το 22,6% πιστεύει ότι κανένας από τους τρεις δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, το 38,6% πιστεύει ότι είναι προς τη σωστή/ μάλλον σωστή κατεύθυνση, ενώ το 58,8% προς τη λάθος/ μάλλον λάθος.

Την ίδια στιγμή, το 80,4% παραδέχεται ότι το τελευταίο διάστημα έχει περιορίσει τις αγορές βασικών αγαθών, εξαιτίας της ακρίβειας, με το 19,3% να απαντά όχι/ μάλλον όχι.

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Στέφανος Κασσελάκης

Το 71,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είναι αρνητική/ μάλλον αρνητική για την πορεία του κόμματος, ενώ το 22,3% βλέπει θετικά/μάλλον θετικά αυτή την επιλογή.

Παράλληλα, το 63,7% εκτιμά ότι οι αποχωρήσεις στελεχών είναι μία αρνητική εξέλιξη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που το 74,7% πιστεύει ότι αυτές οι αποχωρήσεις θα αποδυναμώσουν το κόμμα και σε άλλο ερώτημα, το 68,8% “βλέπει” διάλυση μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News