Εύκολη και γρήγορη συνταγή
Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 6 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού ζεστό γάλα
- 1 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 1/4 φλ. τσαγιού αμύγδαλα λευκά σε φέτες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Λαδώστε ελαφρώς μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη και προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 3
Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ρίξτε στο μπολ το μπέικιν πάουντερ και το γάλα και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό λεμονιού και τη μαγειρική σόδα, και ανακατέψτε και πάλι.
Βήμα 5
Αδειάστε το μείγμα στη φόρμα και προσθέστε το φλουρί.
Βήμα 6
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Βήμα 7
Αφαιρέστε και γαρνίρετε με τους ξηρούς καρπούς πάνω από το κέικ και επιστρέψτε τη φόρμα στο φούρνο συνεχίζοντας το ψήσιμο για 20 έως 30 επιπλέον λεπτά μέχρι μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του κέικ.
Βήμα 8
Μπορείτε να πασπαλίσετε, προαιρετικά, με ζάχαρη άχνη ή να φτιάξετε γλάσο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News