Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Ν. Παρούτογλου: «Μείζονα ζητήματα αναδεικνύονται από το σχέδιο συγχώνευσης των ΔΕΥΑ»


Ο Δήμαρχος Αλμωπίας Νίκος Παρούτογλου, μαζί με τον διευθυντή της ΔΕΥΑ Αλμωπίας Αναστάσιο Παναγιωτελίδη, συμμετείχαν στις εργασίες της Γ.Σ. των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης, στην Αθήνα.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η θεματολογία περιστράφηκε γύρω από την πρόταση συγχώνευσης των ΔΕΥΑ μεταξύ τους.

"Βασικό επιχείρημα της πρότασης είναι η εξόφληση των χρεών από πλευράς ΤΠΔ, πλην όμως μόνο όσων αφορούν την ενέργεια", είπε ο Νίκος Παρούτογλου και συνέχισε λέγοντας ότι "ουσιαστικά δρομολογείται η κατάργηση και ταυτόχρονα η ίδρυση μεγάλων ανωνύμων εταιριών. Να σημειώσω ότι, ναι μεν η εξόφληση θα γίνεται με δανειοδότηση από τον νέο φορέα,όμως η αποπληρωμή θα μετακυλίεται πάλι στους δήμους". Τελος, τονισε πως δημιουργούνται μείζονα ζητήματα, αφού μετά το κλείσιμο των νομικών προσώπων (ΚΕΚΠΑ, ΔΗΚΕΑ του Δήμου Αλμωπίας) η ασάφεια, ίσως εξελιχθεί σε πιθανή αναποτελεσματικοτητα.

Παρόλο που η εφαρμογή προβλέπονταν έως τον Ιούνιο του 2024, μάλλον προς το παρόν, μετατίθεται για αργότερα.

Η ΓΣ αποφάσισε μια σειρά ενεργειών,με στόχο την ανατροπή του σχεδίου, στην βάση πολιτικών εξυγίανσης και μη δημιουργίας νέων χρεών.

4 σχόλια:

  1. Σαν τη ΔΕΗ ιδιοτικοποιιση δήθεν για φθηνό ρεύμα ερε θα πούμε το νερό νεράκι. Μια χαρά μισό χρόνο θα δουλεύουμε για την ΔΕΗ και μισό για το νερό
    ... Άρε Έλληνα από το κακό στο χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν γινόταν οι αόρατες παροχές νερού σε οικία άτομα... δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την δευα οικονομικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εάν όλοι πλήρωναν δίκαια χωρίς ρουσφέτια θα ήταν υγιείς η επιχείρηση δευα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν κλέβουν από τον κρατικό κουρβανα φτάνουν και περισσεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News