Εύκολη συνταγή για ελαφρύ επιδόρπιο
Υλικά
- 360 γρ. λευκή σοκολάτα, χοντροκομμένη
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι τοποθετήστε τη σοκολάτα και τα 2/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
Βήμα 2
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε τη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να αφρατέψει.
Βήμα 4
Προσθέστε 1/4 φλιτζανιού σαντιγί στο μείγμα σοκολάτας και, στη συνέχεια, ανακατέψτε και την υπόλοιπη σαντιγί.
Βήμα 5
Σερβίρετε σε ποτήρια για επιδόρπιο και τοποθετήστε τα στο ψυγείο, σκεπασμένα, τουλάχιστον για 2 ώρες.
Βήμα 6
Εάν επιθυμείτε, γαρνίρετε με μούρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News