Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Αλλαγή σκυτάλης στο Δήμο Αλμωπίας: Έτοιμο το νέο διοικητικό σχήμα, όλα τα ονόματα - Οι προτεραιότητες και οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας


Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη της νέας δημοτικής περιόδου στο Δήμο Αλμωπίας. Μέχρι τη στιγμή δηλαδή, που ο Χρήστος Μπάτσης θα παραδώσει τα ηνία του Δήμου στο Νίκο Παρούτογλου και θα αναλάβει καθήκοντα η νέα Δημοτική Αρχή που θα διαχειριστεί τις τύχες του Δήμου για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έως σήμερα, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι διαβουλεύσεις του εκλεγμένου Δημάρχου Αλμωπίας Νίκου Παρούτογλου, για τη συγκρότηση του νέου διοικητικού σχήματος που θα διοικήσει το Δήμο.

Το χρονοδιάγραμμα:

- Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023: Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής (Δημάρχου, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων) - Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024: Επίσημη ανάληψη καθηκόντων και εγκατάσταση της νέας Δημοτικής Αρχής στο Δημαρχείο

- Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024: Πρώτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα την εκλογή Προεδρείου (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου)

- Κατά τις πρώτες μέρες του έτους, θα γίνει ο ορισμός των νέων Αντιδημάρχων και θα εκλεγεί το νέο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών, τα πρόσωπα έχουν ήδη ανακοινωθεί

Οι προτεραιότητες και οι προκλήσεις

Εκ των πραγμάτων, πρώτη προτεραιότητα για τη νέα Δημοτική Αρχή, είναι η βελτίωση της καθημερινότητας. Στο πρόγραμμά του ο συνδυασμός του νέου Δημάρχου έθεσε ψηλά στην ατζέντα το θέμα της αναβάθμισης των υπηρεσιών και των υποδομών καθαριότητας, τη βελτίωση της ανακύκλωσης σε όλα τα ρεύματα, με ταυτόχρονη εκπαίδευση των πολιτών και πιλοτικά προγράμματα, την ενεργειακή αναβάθμιση του οδοφωτισμού με νέα φωτιστικά σώματα για βελτιωμένη ορατότητα και χαμηλότερη κατανάλωση. Επίσης, ένα σημαντικό ζήτημα για το οποίο δεσμεύτηκε και είναι πραγματικά απαίτηση της πλειοψηφίας των πολιτών, είναι το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων μέσα στην πόλη Αριδαίας αλλά και εντός των οικισμών του Δήμου.

Παράλληλα, ο κ. Παρούτογλου, έρχεται με την φιλοδοξία να δώσει λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Έτσι, έχει ως άμεσο στόχο την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών ώστε να αξιοποιηθούν όλα τα έργα που βρίσκονται σε αναμονή ετών, την οριστική λύση για το κολυμβητήριο με την άμεση επικαιροποίηση της μελέτης, δημιουργία οικονομικού πλάνου και ένταξη του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, τη δημιουργική αξιοποίηση του χώρου στο Δασάκι, ώστε να αποτελέσει ένα χώρο περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης, περιπάτου και αναψυχής, τη σύνταξη μοντέλου εμπορικής αξιοποίησης της Λαϊκής Αγοράς με ταυτόχρονη χρηματοδότηση για την αξιοποίησή της, την αναζήτηση τελικής λύσης για το χώρο του Διοικητηρίου - Άσπρη Αποθήκη και την εκπόνηση συγκοινωνιακής και κυκλοφοριακής μελέτης με σκοπό να δοθούν οριστικές λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Αριδαίας.

Ταυτόχρονα, ψηλά στις προτεραιότητες βρίσκεται η στήριξη του αγροτικού κόσμου, μέσα από παρεμβάσεις όπως η αξιοποίηση ελεύθερων υδάτων με σκοπό την μείωση των τελών άρδευσης, η δημιουργία δικτύου έξυπνων αισθητήρων για την παρακολούθηση του δικτύου άρδευσης, η βελτίωση των υποδομών για τη δημιουργία αγροτικής πολιτικής με ανάπτυξη ενός κέντρου αγροτικής ανάπτυξης με συμβουλευτικές και υποστηρικτικές δράσεις για τους αγρότες και τα προϊόντα τους.

Τέλος, η δημιουργία συνολικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης με νέους τομείς δράσεων που θα καταστήσουν το Δήμο Αλμωπίας πρωταγωνιστή, είναι μία απ’ τις κεντρικές δεσμεύσεις του κ. Παρούτογλου. Στο όραμά του συγκαταλέγεται, η στρατηγική ανάπτυξη της Λουτρόπολης με αλλαγή του μοντέλου Διοίκησης, η δημιουργία πλέγματος δράσεων για την αξιοποίηση του εναλλακτικού τουρισμού και η στήριξη της τρίτης ηλικίας με πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων μέσα από Κέντρα Απασχόλησης και δράσεις αρωγούς για την υγεία. 

Τα πρόσωπα της νέας Διοίκησης


Ανέστης Δοβλέτης:
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου 

Τάσος Θεοδωρίδης: Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας

Όλγα Ολλανδέζου: Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Δημήτρης Κωτσόπουλος: Αντιδήμαρχος

Νίκος Μήντσης: Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης

Γιώργος Χατζηδημητριάδης: Αντιδήμαρχος

Γιάννης Θεολόγου: Αντιδήμαρχος Καθαριότητας

Θοδωρής Σαμαράς: Αντιδήμαρχος

Πέτρος Τσαρκνιάς: Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας

Αντώνης Καραμαριάς: Αντιδήμαρχος

Παύλος Χρυσίδης: Πρόεδρος ΔΕΥΑ

Παύλος Δερμεντζόγλου: Αντιπρόεδρος ΔΕΥΑ

Πέτρος Τζέκος: Πρόεδρος Λουτρών

Γιώργος Σαββίδης: Αντιπρόεδρος Λουτρών

Σταυρούλα Λαζάρου: Θα αναλάβει θέση ευθύνης στον πρώτο ανασχηματισμό

8 σχόλια:

  1. Αν ρίξεις άσφαλτο μέσα στην πόλη είσαι θεός, μακάρι δώσε τέλος στην Ουγκάντα που αφήσανε οι πρώην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και άσφαλτο θα ρίξει... και αόρατες παροχές νερού θα κάνει!

      Διαγραφή
  2. ΑΣΦΑΛΤΟ ? ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΝΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η Αριδαια με καινουργια ασφαλτο με αλλαγη λιγων σπασμενων φωτιστικων και ποιο καλη καθαριοτητα θα ειναι υπεροχη, καντα και θα εισαι σπουδαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τό κυκλοφοριακο να λυθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστος 2 με 3 δρομους μονοδρόμιση ασφαλτοστρωση και αλλαγη καποιων σπασμενων φωτιστικων εδω και 15 χρονια, αυτα κυριε δήμαρχε και θα βγαινεις παντα.

      Διαγραφή
  5. Νίκο τετάρτη πάω για γκρόμπαρα και μοντεσέρ ρίξε ασφαλτο σ αυτό το μπ....... που λέγετε Αριδαία και αφηνε τη σκόνη σου στους αμόρφωτους που κυβέρνησαν την πόλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Νικο ριξε ασφαλτο και ας μη .....ησω ποτε δεν παει αλλο με το χαλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News