Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023

Δημήτρης Γιάντσης: Το απόλυτο φαβορί για τη διαδοχή στο συνδυασμό του Χρήστου Μπάτση


Όπως κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και αυτή των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, έχουν νικητές και χαμένους. Εκτός απ' αυτό όμως, το εκάστοτε αποτέλεσμα δρομολογεί και εξελίξεις.

Οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στην Αλμωπία, ανέδειξαν νικητή τον Νίκο Παρούτογλου. Ο νυν Δήμαρχος Χρήστος Μπάτσης δεν κατάφερε την επανεκλογή του, καθώς δεν υπήρξε καν δεύτερη Κυριακή. Έτσι, συνεχίστηκε μια μακρά παράδοση που λέει πως στην Αλμωπία δεν βγαίνει δεύτερη φορά ο ίδιος Δήμαρχος. Μάλιστα, σε όλη την πρόσφατη ιστορία, όποιος πρώην Δήμαρχος διεκδίκησε εκ νέου την εκλογή του μετά από μια εκλογική ήττα, δεν κατάφερε να ανακάμψει στον δημαρχειακό θώκο.

Όλα αυτά τα δεδομένα, προκαλούν όπως είναι λογικό προβληματισμό στην παράταξη Μπάτση. Ήδη έχουν ξεχωρήσει κάποιες επιθυμίες, κυρίως στο παρασκήνιο, ανθρώπων που δεν θα έλεγαν όχι στο ενδεχόμενο να ηγηθούν ενός δημοτικού συνδυασμού στις επόμενες εκλογές, δηλαδή σε πέντε χρόνια από τώρα (!).

Παρά το γεγονός ότι όλοι στοιχημάτιζαν προεκλογικά, πως η διάδοχη κατάσταση θα ανήκει στον Αντιδήμαρχο Γιάννη Κετικίδη, τα αποτελέσματα ήρθαν για να αναδείξουν και άλλα πρόσωπα. Ο ίδιος έμεινε σε χαμηλές πτήσεις, παρά το γεγονός ότι άσκησε Διοίκηση σε κορυφαίους ρόλους όλα αυτά τα χρόνια. Αντίθετα, έκπληξη των εκλογών θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο Δημήτρης Γιάτσης, ο οποίος βγήκε πρώτος με διαφορά στον συνδυασμό του. Έτσι, αναδείχτηκε σε έναν από τους βασικούς ρυθμιστές της επόμενης μέρας.

Την ίδια στιγμή, ο ίδιος ο κ. Μπάτσης σε δημόσιες τοποθετήσεις του αφήνει να εννοηθεί ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του ως υποψήφιος Δήμαρχος, χωρίς ωστόσο να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Ο χρόνος θα δείξει...

4 σχόλια:

  1. Ο μόνος αξιος για δήμαρχος είναι αυτός από την ξιφιανη ο Χρήστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καμία σχέση ο τίτλος του άρθρου με το περιεχόμενο του άρθρου. Καμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εκτός εκπλήξεως που υποθέτουμε ίσως συμβεί μετά από τόσα χρόνια που θα ηγηθεί η νέα δημοτική αρχή , για την οποία επίσης οι Αλμωπες στο τέλος της της θητείας της θα έχουν πολλά να πουν να την καταδικάσουν δηλ.οπως την διοικηση του Μπάτση και παει λέγοντας και τελειωμό δεν έχει η κάθε απαίτηση του κόσμου!! Ας εχουμε όλοι υγεία , Ομόνοια και φώτιση .ευχές για ένα νέο ξεκίνημα , δύσκολο στην εποχή που ζούμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο θα σκοτωνοντε μπινηδες με ζερζηδες όσο αυτοί πάψουν να ασχολουντε κ εμείς οι δεξιοί θα ψηφίζουμε πασοκους, καιρός να μας αδειάσουν τη γωνιά, άλλωστε δεν πρόσφεραν τιποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News