Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023

Πατατόσουπα βελουτέ με μπέικον


Για να ζεσταθείτε τις κρύες νύχτες

Υλικά

- 600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

- 1/8 φλ. τσαγιού βούτυρο

- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

- 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών

- Αλάτι, πιπέρι

- 1 φύλλο δάφνης

- 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος

- Για γαρνιτούρα: 1 κ. σ. φρεσκοκομμένο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο τραγανό μπέικον

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε αργά σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.

Βήμα 2

Προσθέστε τις πατάτες, το ζωμό, το φύλλο δάφνης και λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήστε τα να πάρουν μια βράση. Σιγοβράζετε για 20- 25 λεπτά, αφαιρώντας τυχόν αφρό, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Βήμα 3

Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρέστε το φύλλο δάφνης.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τη σούπα σε δόσεις σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε την μέχρι να γίνει λεία.

Βήμα 5

Τοποθετήστε και πάλι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Βήμα 6

Ξαναζεστάνετε ελαφρώς, αλλά μην βράσετε. Αδειάστε σε μπολ σερβιρίσματος, πασπαλίστε με το σχοινόπρασο και θρυμματίστε το μπέικον από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News