Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023

Ψυχρή εισβολή από σήμερα με τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια - Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία


Αγριεύει από σήμερα ο καιρός, με καταιγίδες τοπικά ισχυρές και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά ενώ θα κυριαρχήσει το «τσουχτερό» κρύο καθώς η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου τόνισε χθες ότι μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής (15/12) οι βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν επεκταθεί στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν αρχικά στα πολύ ορεινά και προς το βράδυ ακόμα και σε περιοχές με 700 μέτρα υψόμετρο.

Για τσουχτερό κρύο, βροχές, καταιγίδες, χιόνια και ισχυρούς ανέμους έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης για τα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας που θα πλήξει το επόμενο διάστημα την χώρα. Πρόσθεσε ότι τα φαινόμενα δεν θα είναι ακραία.

Ο καιρός χαλάει για τα καλά την Παρασκευή (15/12), με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Πρόσθεσε πως το θερμόμετρο θα κάνει κατακόρυφη βουτιά και αναμένονται ισχυροί άνεμοι, με τα χιόνια να φτάνουν ακόμη και σε πεδινά τμήματα στη βορειοανατολική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα Παρασκευή (15/12), προβλέπονται αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα στο βόρειο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση στα βόρεια και θα κυμανθεί από -01 έως 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 07 έως 19 και στη νησιωτική χώρα από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News