Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Δ. Σταμενίτης: «Η καλλιέργεια κερασιού της Πέλλας μπορεί να κερδίσει τη θέση και την αναγνώριση που αξίζει»


Δείτε την ανάρτηση του Υφυπουργου ΥΠΑΑΤ και Βουλευτή Πέλλας της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη:

Η καλλιέργεια κερασιού της Πέλλας, μπορεί να κερδίσει τη θέση και την αναγνώριση που αξίζει.

Την Παρασκευή παραβρέθηκα στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Μεσημερίου Έδεσσας, με επίκεντρο την καλλιέργεια κερασιού.

Πάντοτε συνηθίζω να λέω ότι στον Νομό Πέλλας είμαστε ιδιαιτέρως τυχεροί, καθώς ανάμεσα στα εξαιρετικά που παράγουμε, το κεράσι κατέχει κυρίαρχη θέση. Έχουμε την τύχη να παράγουμε κεράσια υψηλής ποιότητας, μια δύσκολη και ευαίσθητη καλλιέργεια, που ευδοκιμεί κυρίως στα ορεινά του Νομού μας.

Σαφώς όμως δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό. Δεν πρέπει να μείνουμε στα πλεονεκτήματα και τον πλούτο που μας δίνει η ίδια η καλλιέργεια από μόνη της αλλά είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε ενέργειες που θα προσδώσουν προστιθέμενη αξία στο προϊόν και θα συμβάλλουν παράλληλα στην ανάπτυξη των παραγωγών μας, προσφέροντας κατά σειρά και στην τοπική οικονομία.

Από την πλευρά μας, ως ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στοχεύουμε στην ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων μας. Προς αυτήν την κατεύθυνση, στο πλαίσιο της Νέας ΚΑΠ, έχουμε σχεδιάσει και έχουμε αρχίσει να εφαρμόζουμε πολιτικές, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην πιστοποίηση των ελληνικών προϊόντων.

Και εδώ πιστεύω είναι το σημείο που πρέπει να επικεντρώσουμε τις ενέργειες μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Η καλλιέργεια κερασιού της Πέλλας, μπορεί να κερδίσει τη θέση και την αναγνώριση που αξίζει, μέσα από την κατοχύρωση του ονόματος του. Παράλληλα, η κατοχύρωση θα προσφέρει μια σειρά από ωφέλειες όπως το πέρασμα στη σύγχρονη και καθετοποιημένη πρωτογενή παραγωγή, σε νέες θέσεις εργασίας, σε μεγαλύτερες εξαγωγές, και κυρίως στην προστασία του ίδιου του προϊόντος, που όπως προείπα για τον Νομό Πέλλας είναι ένα εμβληματικό προϊόν.







 

1 σχόλιο:

  1. Καλά τα λες αλλά εάν δεν ελενξετε τα λομογια που εξάγουν και χειραγωγουν το προϊόν θα τελειώσει και αυτό όπως το ροδάκινο..ελεύθερη αγορά και πράσινα άλογα σαν την πράσινη ανάπτυξη σάς μπούρδες μπούρδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News