Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2024

Θ. Τζάκρη για κατάργηση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών: «Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου»


Εκεί που η τοπική κοινωνία της Πέλλας περίμενε την ανέγερση νέου δικαστικού Μεγάρου για το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, σύμφωνα με τις πρόσφατες προεκλογικές εξαγγελίες των τοπικών βουλευτών της Κυβέρνησης, εσχάτως πληροφορήθηκε ότι ήρθε η ώρα της υλοποίησης των προτάσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας και του σχεδίου Πισσαρίδη, όπως αυτές μεταφράζονται στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση στο πρόγραμμα Ελλάδα 2.0. και θα πραγματοποιηθούν, μεταξύ άλλων, με την κατάργηση ή την υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών.

Άλλωστε το ζήτημα της κατάργησης του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών δεν προέκυψε ως «κεραυνός εν αιθρία», δεδομένου ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών που ψήφισε τον Ιούνιο του 2022 συμπεριέλαβε διάταξη που προέβλεπε την διατήρηση ενός Πρωτοδικείου στην έδρα ενός κάθε νομού. Οι ίδιοι τοπικοί βουλευτές της συμπολίτευσης όμως είχαν σπεύσει και τότε να μας ενημερώσουν ότι «δεν συνέτρεχε λόγος ανησυχίας», παρά το γεγονός ότι συνέτρεχε και μάλιστα πολύ σοβαρός και συνέχιζαν να υπόσχονται την ανέγερση νέου δικαστικού μεγάρου, μολονότι πολύ καλά γνώριζαν ότι το σχέδιο της κατάργησης του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών είχε έκτοτε δρομολογηθεί.

Προς τούτο η Βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης με την οποία ζητά απαντήσεις:

(1) Σχετικά με την κατάργηση ή υποβάθμιση του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών και

(2) Σχετικά με τον υπό διαμόρφωση νέο δικαστικό χάρτη της χώρας (εφετεία, πρωτοδικεία, ειρηνοδικεία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News