Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Φέτα ψητή με ντομάτες, πιπεριές και μυρωδικά


Από τους πιο απλούς και απολαυστικούς σπιτικούς μεζέδες

Υλικά

- 250 γρ. φέτα, σε κομμάτι

- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

- 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες

- 1/2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση

- 2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη

- 1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)

- 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

- Ελαιόλαδο

- Φρέσκα φύλλα δυόσμου για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

- Ψωμί για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ζεστάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε μια σχάρα στη μέση.

Βήμα 2

Τοποθετήστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια σε ένα μικρό πήλινο σκεύος. Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη, λίγο κόκκινο πιπέρι και προσθέστε λίγο από το φρέσκο θυμάρι. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 3

Προσθέστε τη φέτα πάνω από τα λαχανικά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε την υπόλοιπη ρίγανη, μια πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού και ό,τι έχει απομείνει από το φρέσκο θυμάρι.

Βήμα 4

Ρίξτε άφθονο ελαιόλαδο στη φέτα και φροντίστε να αλείψετε τις πλευρές της με λίγο από το λάδι.

Βήμα 5

Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και ψήστε το για 20 με 30 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News