Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024

Μεσολόγγι: Γιατί συνελήφθη τελικά ο κρεοπώλης για ανθρωποκτονία - «Δεν θα βρουν ποτέ τον Μπάμπη», έλεγε


Αντιφάσεις στις καταθέσεις του 50χρονου κρεοπώλη, οπτικό υλικό με το δρομολόγιο που ακολούθησε το βράδυ που χάθηκαν τα ίχνη του Μπάμπη Κούτσικου στο Μεσολόγγι και μαρτυρίες ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του τα τελευταία 24ωρα, οδήγησαν στη σύλληψη του μέχρι χθες, βασικού υπόπτου για τη μυστηριώδη εξαφάνιση.

Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί τη Δευτέρα στον Ανακριτή.

"Πού είναι το παιδί μου..."

"Πού είναι το παιδί μου ρε; Ακού εμένα τη μάνα. Πού άφησες το παιδί μου; Μίλα ρε αν έχεις λίγο ψυχή μέσα σου", φώναζε η μητέρα του αγνοούμενου έξω από το Αστυνομικό Τμήμα του Μεσολογγίου, όπου κρατείται ο κρεοπώλης. Ο 50χρονος κλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης για συμπληρωματική κατάθεση και το πρωί, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, οι οποίοι διαπίστωσαν για ακόμα μια φορά αντιφάσεις στα λεγόμενα του.

Όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, από την πρώτη στιγμή, ο βασικός ύποπτος αδυνατούσε να περιγράψει με ξεκάθαρο τρόπο τις κινήσεις του, το βράδυ της εξαφάνισης.

Το βιντεοληπτικό υλικό που είχε συγκεντρωθεί από τους αστυνομικούς, έδειχνε διαφορετική διαδρομή από αυτή που είχε ισχυριστεί ότι ακολούθησε ο 50χρονος, ενώ υπήρχαν σημαντικές χρονικές αποκλίσεις από τη στιγμή που αποτυπώνεται να μπαίνει στο αυτοκίνητο του ο 31 ετών αγνοούμενος, έως την επιστροφή του στο σπίτι του.

"Δε θα βρουν ποτέ τον Μπάμπη"

Τις προηγούμενες ημέρες, οι αρχές είχαν λάβει καταθέσεις από άτομα που συνομίλησαν με τον κρεοπώλη μετά την εξαφάνιση, οι οποίοι φέρεται να ισχυρίστηκαν πως ο 50χρονος παρουσιαζόταν ενοχικός, αναφέροντας παράλληλα ότι οι αστυνομικοί "δε θα βρουν ποτέ τον Μπάμπη".

Ανάμεσα στις μαρτυρίες, ήταν και ένας άνδρας που βρέθηκε για μερικές ώρες μαζί στα κρατητήρια με τον 50χρονο, στο Τμήμα Ασφαλείας Μεσολογγίου. Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε στους αστυνομικούς, ο κρεοπώλης τον ρώτησε πώς είναι η ζωή στον Κορυδαλλό, ενώ ψέλλιζε στον ύπνο του λέξεις για την εξαφάνιση του Μπάμπη Κούτσικου.

Αυτές οι καταθέσεις, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που είχαν προκύψει από το οπτικό υλικό και την αδυναμία του 50χρονου να δώσει απαντήσεις στη νέα πολύωρη κατάθεσή του, οδήγησαν στη σύλληψη το πρωί της Πέμπτης.

"Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα άτομα"

"Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα άτομα", είπε στους δημοσιογράφους η αδερφή του αγνοούμενου, εκφράζοντας τη πεποίθηση της ότι υπήρχε πρόσωπο που βοήθησε τον κατηγορούμενο να σβήσει τα ίχνη του Μπάμπη. "Ένα σώμα το οποίο είναι νεκρό, αν ζυγίζει 70 κιλά, ζυγίζει πολύ περισσότερο. Οπότε δεν μπορείς μόνος σου να σηκώσεις ένα νεκρό σώμα", ανέφερε, χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μετά τη σύλληψη: "Δικαίωση, γιατί αποδείχθηκε ότι εμπλέκεται στην εξαφάνισή. Το κύριο θέμα που μας απασχολεί είναι να δούμε πού είναι ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή. Το να πάει στη φυλακή εμάς δεν μας λέει τίποτα αν δεν βρεθεί ο Μπάμπης".

Ο 50χρονος κρεοπώλης, οδηγήθηκε στις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης στην εισαγγελία πρωτοδικών του Μεσολογγίου. Εκεί παρέμεινε περίπου μία ώρα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Δύο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση, οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό του Μπάμπη Κούτσικου, συνεχίζονται σε βαλτώδη περιοχή κοντά στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου, με τις ελπίδες όμως να βρεθεί ζωντανός ο 31 ετών αγνοούμενος να έχουν σχεδόν εξανεμιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News