Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Θ. Τζάκρη: «Να ανακληθεί η ΚΥΑ 113582/2023 με την οποία καταργούνται τρεις κατηγορίες ειδικών βοηθημάτων ανεργίας»


Με την ΚΥΑ αριθμ. 113582/2023 των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καταργήθηκαν τρία ειδικά βοηθήματα ανεργίας που δίδονταν μέσω ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για: (α) το ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης ανεργίας, (β) το ειδικό βοήθημα τρίμηνης παραμονής στο μητρώο ανέργων και (γ) το ειδικό βοήθημα επίσχεσης ή διακοπής εργασιών της επιχείρησης, επιδόματα τα οποία αποτελούν (κατά περίπτωση) ένα σημαντικό συμπλήρωμα στο πενιχρό εισόδημά τους και σε κάποιες περιπτώσεις αποτελούν και το μοναδικό εισόδημα. Πολλές οικογένειες εποχικά εργαζομένων στην Πέλλα αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας είναι ανάστατες, επειδή ενώ περίμεναν να λάβουν ως δικαιούχοι κάποιο από αυτά τα βοηθήματα πληροφορήθηκαν ότι τα επιδόματα αυτά καταργήθηκαν -εν κρυπτώ- μέσα σ’ ένα βράδυ, η Βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη μαζί με 19 ακόμη βουλευτές, κατέθεσαν Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με την οποία ρωτούν για τις προθέσεις τους:

(1) να ανακαλέσουν την ΚΥΑ αριθμ. 113582/2023 ΚΥΑ των Υπουργών Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - ΦΕΚ Β' 7469/29.12.2023),  η οποία αποτελούσε μέχρι πρότινος ένα (έστω και μικρό) μέτρο προστασίας των ανέργων και

(2) να επαναφέρουν το ταμείο ανεργίας για τους εποχικά εργαζόμενους στο προ των μνημονίων καθεστώς δηλαδή στους 5 μήνες και όχι 3 μήνες που είναι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News