Ο χαλβάς είναι ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά ελληνικά γλυκά.
Το πολύ δημοφιλές αυτό γλυκό έχει διαφορετικές εκδοχές, αλλά ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι εκείνος στον οποίο κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.
Η απαλή γεύση αλλά και η υφή του τον κάνουν ένα μοναδικό έδεσμα που δεν τρώγεται μόνο στις αντίστοιχες γιορτές αλλά μπορείτε να το απολαμβάνετε όλο τον χρόνο.
Συνταγές για σιμιγδαλένιο χαλβά υπάρχουν αρκετές, όμως εμείς ξεχωρίζουμε σήμερα εκείνη στην οποία μετράς με κούπες και όχι με ζυγαριά.
Η λογική αυτής της συνταγής είναι απλούστατη και η επιτυχία του αποτελέσματος εγγυημένη.
Υλικά
- 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό
- 3/4 ποτηριού ηλιέλαιο
- 3 ποτήρια ζάχαρη
- 4 ποτήρια νερό
- 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι στο ζεστό λάδι μέχρι να πάρει το χρώμα και νακατεύουμε συνέχεια.
Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη και ξεκινάμε το ανακάτεμα αφού χαμηλώσουμε την φωτιά.
Στο τέλος προσθέσουμε την κανέλα.
Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να χυλώσει το μείγμα.
Βάζουμε τον χαλβά σε μία φόρμα του κέικ και αφήνουμε να κρυώσει αφού σκεπάσουμε με μία καθαρή πετσέτα.
Βγάζουμε από την φόρμα μόλις κρυώσει και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News