Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών


Υπερψηφίστηκε με 176 «ναι» το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, που αφορά μεταξύ άλλων στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. «Όχι» ψήφισαν 76 βουλευτές, «παρών» δύο βουλευτές και 46 απείχαν.

H Eλλάδα έγινε η 37η χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την ισότητα στο γάμο, με την τροποποίηση του άρθρου 1350 του Αστικού Κώδικα και την εισαγωγή του κανόνα ότι ο γάμος συνάπτεται μεταξύ δύο προσώπων ίδιου ή διαφορετικού φύλου.

Η ονομαστική ψηφοφορία διεξήχθη ηλεκτρονικά και ξεκίνησε λίγο μετά τις 22:30 το βράδυ της Πέμπτης, μετά από διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Αριστερά, η Πλεύση Ελευθερίας υπερψήφισαν, όπως αναμενόταν, ενώ καταψήφισαν Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίασε μόνο ο Παύλος Πολάκης.

Από το ΠΑΣΟΚ δεν καταψήφισε κανένας, απείχαν οι: Λιακούλη, Χνάρης, Καζάνη, Πουλας, Μιχαηλίδης, Παρασκευαΐδης, Σταρακα, Κωνσταντινόπουλος, Μπαραν, Πανας, Νικολαΐδης.

Από τη Νέα Αριστερά έλειπαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές Φερχάτ Οζγκιούρ και Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

4 σχόλια:

  1. Γελάνε οι Μητσοτάκηδες. Ποιος ξέρει με τι αντάλλαγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ψηφισανε με αντάλλαγμα τις συντάξεις συναγωνιστά.

      Διαγραφή
  2. Έτσι θα λυθει το δημογραφικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου ο Μητσοτακης έλυσε τα προβληματα των αγροτών των ελευθερων επαγγελματιων της ελληνικής βιομηχανιας τα ελληνοτουρκιακα κλπ ΕΙΠΕ ΑΣ ΠΑΝΤΡΕΨΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News