Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2024

Μηνύματα Μητσοτάκη σε εκκλησία, Σαμαρά και αντιπολίτευση: «Να μην συγχέουν κάποιοι την συντήρηση με την οπισθοδρόμηση»


Για το νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου και θα ψηφιστεί σήμερα, τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τοποθετήθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με τη φράση «αποδίδεται δικαιοσύνη και στην καθημερινότητα συμπολιτών μας του ιδίου φύλου», ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος σε όλο το Σώμα της Βουλής, μίλησε για μία αναγκαία προσθήκη στο οικογενειακό δίκαιο, μία “μεταρρύθμιση που νομοθετείται σήμερα κάνει την ζωή πολλών συμπολιτών μας καλύτερη χωρίς να στερεί τίποτα από την ζωή των πολλών και κάλεσε όλα τα κόμματα να στηρίξουν το νομοσχέδιο.

Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν, σημείωσε με έμφαση ότι με το νομοσχέδιο… “επεκτείνουμε τα δικαιώματα των παιδιών και σε εκείνα που υπάρχουν και ζουν με ομόφυλα ζευγάρια. Δεν μεταβάλουμε το ισχύον πλαίσιο για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και δεν καθιερώνουμε Γονέα 1 και Γονέα 2. Ο νόμος εξισώνει τους πολίτες απέναντι στον πολιτικό γάμο”.

Το μήνυμα στους διαφωνούντες «γαλάζιους»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε ιδιαίτερα και στους βουλευτές του κόμματος του που διαφωνούν με το νομοσχέδιο και ανησυχούν για τον πυρήνα της ιδεολογίας του κόμματος, παραπέμποντας τους στην Ιδρυτική Διακήρυξη της Ν.Δ.. “Έλεγε η Ιδρυτική Διακήρυξη της Ν.Δ. πριν από 50 χρόνια, “να θεωρεί τους πολίτες ίσους απέναντι στους νόμους, με ίσα δικαιώματα, να συντηρεί μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε ότι είναι χρήσιμα και να προχωρά με τολμηρά και ασφαλή βήματα στις νέες και εξελισσόμενες συνθήκες””. “Σε αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να συναντηθούμε οι δυνάμεις του δημοκρατικού εκσυγχρονισμού και του Ευρωπαϊκού προσανατολισμού, αν θέλουμε σε αυτή την αίθουσα να εκπροσωπούμε όλους τους ‘Έλληνες” δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κ. Μητσοτάκης, εμμέσως πλην σαφώς, απευθύνθηκε και στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος έχει εκφράσει έντονες αντιρρήσεις για το νομοσχέδιο, λέγοντας ότι δεν θα πρέπει να συγχέεται η συντήρηση με την οπισθοδρόμηση και ότι η συντήρηση δεν πρέπει να μετατρέπεται σε δόγμα. “Αυτή είναι η διαφορά η δική μας που κάνει μια συντηρητική παράταξη, αληθινά προοδευτική” πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι το νομοσχέδιο αυτό “έρχεται και κάνει πράξη πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης”.

Κ. Μητσοτάκης προς Εκκλησία: «Ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς»

Με τη φράση: “ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς” απάντησε ο Κ. Μητσοτάκης και στην Εκκλησία, η οποία αντιδρά στη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. “Η πολιτεία σέβεται τις θέσεις της Εκκλησίας, με βάση τους διακριτούς ρόλους των δύο θεσμών. Το κράτος οφείλει να προχωρά και στις δικές του ενέργειες, με πυξίδα το νόμο. Και σε άλλες περιπτώσεις είχαμε διαφορετικές επιλογές όπως η αποτέφρωση και ο πολιτικός γάμος παλαιότερα. Τομές σημαντικές που δεν διατάραξαν την κοινωνική συνοχή και τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας. Το ίδιο θα συμβεί και τώρα” δήλωσε ο Πρωθυπουργός. “Ο νόμος επίσης εξισώνει τους πολίτες απέναντι στον πολιτικό γάμο. Ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί θρησκευτικό μυστήριο και αποκλειστική υπόθεσης της εκκλησίας” πρόσθεσε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης.

4 σχόλια:

  1. Ηθελα να ήξερα τι είναι αυτό που κάνει τον Μητσοτάκη για τέτοιο νομοσχέδιο. Σε ποιον είναι υποχρεωμένος. Η γιατι τους αρέσει ο ίδιος. Ξέρει ότι μ' αυτό σ αν πρωθυπουργός έχει τελειώσει, Το κάνει όμως Δηλ αυτοκαταστρέφεται. Περίπτωση Καραμανλή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστιανοταλιμπαν; σε τι διαφέρεις απ τους ισλαμοταλιμπάν; σε τίποτα οπισθοδρομικε.

      Διαγραφή
  2. μεγαλη μερα για τ ανθρωπινα δικαιωματα και για τη Δημοκρατία μπράβο Κυριάκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο Μητσοτακης με της αποφασεις που περνει ανηκει πλεον στης κορυφαιες προσωπικοτητες του κοσμου εκτος Β Κορεας Ιραν Σ Αραβια και λοιπους φασιστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News