Οι μαθητές δυο τμημάτων από το ΕΠΑΛ Γιαννιτσών ασχολούνται με τα μαθήματά τους, αλλά και με τους συμμαθητές τους που έχουν προβλήματα οράσεως.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Νίκος Πιτσιακίδης επισκέφτηκε το σχολείο και είδε πως ένα απλό παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει, όταν γίνεται με αγάπη. Πρόκειται για μια εικονική μαθητική επιχείρηση.
Οι υπεύθυνοι εξηγούν τον τρόπο κατασκευής του. Ένα επιτραπέζιο παιγνίδι που δημιουργήθηκε με 16 κάρτες με την βοήθεια ενός εκτυπωτή 3D που διαθέτει το σχολείο.
8 ζευγάρια σε γεωμετρικά σχήματα τα οποία φέρουν ανάγλυφα σχήματα και ζητείται από τα παιδιά να θυμηθούν ποιες κάρτες σήκωσαν, με ποιό σχήμα. Απλά γεωμετρικά σχήματα ένας κύκλος, ένα πολύγωνο, ένα τρίγωνο, ένα τετράγωνο, ψηλαφίζονται και αναγνωρίζονται τα διπλά ζεύγη.
.
Όπως εξηγεί ο Χρήστος Καλαϊτζίδης, καθηγητής οικονομίας εσπερινού ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, το παιχνίδι δεν περιορίζεται στα όρια του νομού Πέλλης και δεν αφορά μόνο τα παιδιά με δυσκολίες οράσεως. Είναι ένα μέσο που μπορεί να εξασκήσει την μνήμη όλων έχουν ανάλογα προβλήματα και δη άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.
Το παιχνίδι δοκιμάστηκε και στην Σχολή τυφλών Θεσσαλονίκης με επιτυχία. Τώρα η ομάδα θα συμμετάσχει στον Πανελλήνιο διαγωνισμό «Μαθητική εικονική επιχείρηση» που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη την 1η Μαρτίου.
Σημειώνεται ότι τα υλικά, από ανακυκλώσιμο πλαστικό, ξύλο και πεπιεσμένο χαρτί είναι πλήρως ανακυκλώσιμα και επιπλέον ακίνδυνα.
Οι συμμετέχοντες στα δύο τμήματα του σχολείου Β’ Οικονομίας και Β’ Πληροφορικής, μπορούν να υπερηφανεύονται για την προσπάθεια και την προσφορά τους.
Συγχαρητήρια στην προσπάθεια και καλή επιτυχία στο Διαγωνισμό! Τέτοιες προσπάθειες είναι αξιέπαινες ειδικά όταν προέρχονται από εσπερινά σχολεία με ενήλικες μαθητές.
ΑπάντησηΔιαγραφή