Μία ιδιαίτερη συνταγή για κεφτέδες κουνουπιδιού.
Οι vegetarian κεφτέδες δεν είναι η πιο σύνηθης και δημοφιλής συνταγή στην ελληνική κουζίνα.
Ωστόσο, είναι σίγουρα πιο υγιεινοί, με χαμηλότερα λιπαρά και αξίζει να τους δοκιμάσει κανείς.
Η παρακάτω συνταγή από την σελίδα foodjustmagic:
Υλικά
- 1 κουνουπίδι
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 καρότα τριμμένα
- 2 πατάτες βρασμενες
- 1 ματσάκι άνηθο
- 200γρ τυρί φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
- Ξερό δυόσμο
- 1/2φλυτζ του καφέ ελαιόλαδο
- 5 κ.σ αλεύρι
Εκτέλεση
- Ξεχωρίζουμε το κουνουπίδι σε μπουκετακια, το πλενουμε και βραζουμε έως ότου μαλακώσει (al dente). Το στραγγίζουμε και με ένα πιρούνι το πατάμε ελαφρά, προσθέτουμε τις πατάτες πουρέ και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά και σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι. Μόλις κάψει χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και κουταλιά, κουταλιά τις τηγανίζουμε.
- Σερβίρουμε με γιαούρτι ανακατεμένο με ξύσμα λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News