Ο πιο απολαυστικός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας
Υλικά
- 400-450 γρ. φύλλο κρούστας
- 200 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κιλό γάλα
- 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 αυγά
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- Αλεσμένη κανέλα και ζάχαρη άχνη, για την επικάλυψη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Για να ετοιμάσετε τη γέμιση για τη μπουγάτσα, προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, τα αυγά και το αλεύρι και χτυπήστε τα με σύρμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Βήμα 2
Ρίξτε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και αφήστε το να πάρει βράση. Λίγο πριν το γάλα πάρει βράση, ρίξτε το 1/3 του μείγματος γάλακτος και εκχυλίσματος βανίλιας στο μείγμα αλευριού από το βήμα 1 και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Χαμηλώστε τη φωτιά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και γάλακτος στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο ζεστό γάλα. Χτυπάτε πολύ γρήγορα με το σύρμα για 2-3 λεπτά, μέχρι το μείγμα να πήξει και να γίνει λείο και κρεμώδες.
Βήμα 4
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιστασιακά ανακατέψτε, για να μην σχηματίσει η κρέμα μια πέτσα από πάνω, την ώρα που ετοιμάζετε την υπόλοιπη συνταγή της μπουγάτσας.
Βήμα 5
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, βουτυρώστε τον πάτο και τα τοιχώματα ενός ταψιού 20×30 εκ.
Βήμα 6
Ξετυλίξτε 10-12 φύλλα κρούστας. Χρησιμοποιήστε 5-6 φύλλα για τον πάτο της μπουγάτσας και 4-5 φύλλα για την κορυφή.
Βήμα 7
Ξεκινήστε στρώνοντας ένα ένα τα φύλλα στον πάτο του ταψιού, φροντίζοντας να πασπαλίζετε καλά το καθένα με λιωμένο βούτυρο. Ρίξτε την κρέμα και απλώστε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με βούτυρο.
Βήμα 8
Αλείψτε την κορυφή με άφθονο βούτυρο και χαράξτε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Βήμα 9
Ψήστε την μπουγάτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 45 λεπτά, μέχρι το φύλλο να γίνει τραγανό και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 10
Αφήστε τη μπουγάτσα να κρυώσει για λίγο πριν τη σερβίρετε και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News