Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Μάφινς με γεύση μπανάνα και καρύδα


Υγιεινό σνακ για το σχολείο

Υλικά

- 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό αλεύρι ολικής αλέσεως

- 1 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

- 1/4 κ. γλ. αλάτι

- 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού

- 1 φλ. τσαγιού πολτοποιημένη μπανάνα (από περίπου 3 μπανάνες)

- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας, λιωμένο

- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι

- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου

- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

- 3/4 φλ. τσαγιού καρύδα, χωρίς ζάχαρη, τριμμένη

- 1 κ. σ. ζάχαρη (ακατέργαστη)

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Εάν είναι απαραίτητο, λαδώστε και τις 12 θήκες της φόρμας για μάφιν με βούτυρο ή καλύψτε με χάρτινες θήκες για μάφιν.

Βήμα 2

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι από την τριμμένη καρύδα.

Βήμα 3

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την πολτοποιημένη μπανάνα, το λάδι καρύδας, το μέλι, το αυγό και τη βανίλια.

Βήμα 4

Ρίξτε τα υγρά συστατικά στα στεγνά συστατικά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.

Βήμα 5

Μοιράστε το μείγμα ομοιόμορφα στις θήκες για μάφιν (1/4 φλιτζάνι μείγμα σε κάθε θήκη) και πασπαλίστε τις κορυφές των μάφιν με το υπόλοιπο 1/4 φλιτζανιού τριμμένη καρύδα. Πασπαλίστε τις κορυφές με την ακατέργαστη ζάχαρη.

Βήμα 6

Ψήστε για περίπου 17 έως 20 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα που εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή.

Βήμα 7

Μεταφέρετε τα μάφιν σε μια σχάρα και αφήστε τα να κρυώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News