Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι εκείνο το γλυκό που γίνεται εύκολα και γρήγορα ενώ είναι το αγαπημένο γλυκό της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής.
Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές παραλλαγές ωστόσο παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή μετρήσιμη σε κούπες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι «όνειρο» και θα θέλετε να την κάνετε ξανά και ξανά.
Υλικά
- 1 κούπα ελαιόλαδο
- 2 κούπες σιμιγδάλι (η μια χοντρό σιμιγδάλι και η άλλο χοντρό)
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
Για το σιρόπι
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 5 γαρίφαλα
- 2 φέτες λεμόνι και 2 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κούπες με το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν. Ρίχνουμε ολόκληρες τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και να μπαχαρικά μας.
Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι, μέχρι να ζεσταθεί (όχι να ζεματίσει) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε χωρίς διακοπή, με σταθερές και γρήγορες κινήσεις, μέχρι για να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι. Αφού έχει πάρει χρώμα, μετά από περίπου 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και με προσοχή ρίχνουμε σταδιακά το σιρόπι που έχουμε φτιάξει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News