Ένα πιάτο που θυμίζει ελληνικό καλοκαίρι
Υλικά
- 500 γρ. φάβα
- 3 κόκκινα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 λίτρο ζεστό νερό
- Χυμό 2 λεμονιών
- 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Θυμάρι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλύνετε τη φάβα με άφθονο νερό.
- Ζεστάνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο και λίγο φρέσκο θυμάρι και σοτάρετε.
- Μόλις τα κρεμμύδια αρχίσουν να καραμελώνουν, προσθέστε τη φάβα και ανακατέψτε. Ρίξτε το ζεστό νερό και το ελαιόλαδο, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και αλατοπιπερώστε καλά.
- Σιγοβράστε με κλειστό καπάκι για περίπου 40- 50 λεπτά, μέχρι η φάβα να γίνει πηχτή σαν χυλός.
- Όταν βράσει, ρίξτε το χυμό λεμονιού και μεταφέρετε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε, μέχρι η φάβα να γίνει λεία και κρεμώδης, σαν πουρές.
- Σερβίρετε τη φάβα με λίγο ελαιόλαδο, μια κουταλιά της σούπας κρεμμύδι σε κύβους και λίγο κάππαρη ή ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News