Σερβίρετε με ψητά λαχανικά ή βελούδινο πουρέ
Υλικά
- 1 μοσχαρίσια μπριζόλα
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και λιωμένες
- 2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
- 3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 95 βαθμούς και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα τη μπριζόλα από όλες τις πλευρές.
- Μεταφέρετε τη μπριζόλα στη σχάρα και ψήστε για 45-60 λεπτά, μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει περίπου 51 βαθμούς για μέτρια ψημένη ή την επιθυμητή ποιότητα.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να καπνίσει.
- Σοτάρετε τη μπριζόλα για 30 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά και, στη συνέχεια, γυρίστε τη. Προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το θυμάρι και στριφογυρίστε στο τηγάνι. Τοποθετήστε το σκόρδο και τα μυρωδικά στην κορυφή της μπριζόλας και περιχύστε τη μπριζόλα με το βούτυρο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο κουτάλι για περίπου 30 δευτερόλεπτα.
- Γυρίστε την και περιχύστε την από την άλλη πλευρά για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
- Μεταφέρετε τη μπριζόλα σε ένα ξύλο κοπής ή σε μια σχάρα για να ξεκουραστεί για περίπου 10 λεπτά.
- Κόψτε τη μπριζόλα σε 1 εκατοστού, απλώστε τις φέτες σε βεντάλια και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:
Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.
Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.
Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.
Η συντακτική ομάδα του Aridaia News