Τρίτη 26 Μαρτίου 2024

Σούπα με τορτελίνια


Για ένα γευστικό ταξίδι στην κουζίνα της Ιταλίας

Υλικά

  • 500 γρ. τορτελίνια
  • 500 γρ. κιμά από λουκάνικο
  • 1 1/2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 1/2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένη ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
  • 1 χούφτα ψιλοκομμένο σπανάκι
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρετε τον κιμά από λουκάνικο μέχρι να πάρει χρώμα και αφαιρέστε από την κατσαρόλα.
  • Λιώστε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλάτι.
  • Προσθέστε τα ντοματίνια και την πάστα ντομάτας και σοτάρετε ελαφρώς.
  • Ρίξτε στην κατσαρόλα το ζωμό και τις ψιλοκομμένες, αποξηραμένες ντομάτες, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Πολτοποιήστε με ένα ραβδομπλέντερ και προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα.
  • Αφήστε να πάρει βράση και προσθέστε τα τορτελίνια και τον κιμά από τα λουκάνικα και βράστε για 8 λεπτά.
  • Ρίξτε στην κατσαρόλα το ψιλοκομμένο σπανάκι, ανακατέψτε και σερβίρετε γαρνίροντας με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News