Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

Τί ψήφισε η Πέλλα στις Ευρωεκλογές του 2019 - Τα ποσοστά των κομμάτων και οι σταυροί των υποψηφίων Ευρωβουλευτών


Απομένουν μόλις λίγες ημέρες πριν οι πολίτες κατευθυνθούν στα εκλογικά τμήματα για να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα. Με την ψήφο τους θα εκλέξουν τους ευρωβουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. 

Όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν ριχτεί στην μάχη και επιδιώκουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ειδικά, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές κινούνται σε όλη την επικράτεια και επιζητούν τον σταυρό προτίμησης.

Ας δούμε, στις ευρωεκλογές που είχαν διεξαχθεί τον Μάιο του 2019, τί είχαν λάβει τα πολιτικά κόμματα στην Π.Ε. Πέλλας. Πρώτο κόμμα στο Νομό μας είχε έρθει η ΝΔ, με ποσοστό κοντά στο 35,23% (μεγαλύτερο από το πανελλαδικό ποσοστό του κόμματος), ενώ την δεύτερη θέση είχε πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ με 19,96%. Στην τρίτη θέση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ στην τέταρτη θέση η Ελληνική Λύση και στην πέμπτη θέση η Χρυσή Αυγή.

Να θυμίσουμε πως εκείνη την εποχή κυβερνών κόμμα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε αναλυτικά τι είχαν πάρει όλα τα κόμματα στις προηγούμενες ευρωεκλογές, καθώς επίσης και την σταυροδοσία των υποψηφίων Ευρωβουλευτών σε επίπεδο Π.Ε. Πέλλας:






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News